Archive for the ‘Okategoriserade’ Category

Ultimate Deathmatch 2000 – Jesus vs jultomten

onsdag, december 24th, 2014

Vår julkalender har nu nått fram till sin slutstation. Det är dags att äntligen svara på den eviga frågan: vem vinner om Jesus ställs mot jultomten? Välkommen till Ultimate Deathmatch 2000!

GymFör att komma i form inför uppgörelsen tränar tomten mest basövningar på gymmet, medan Jesus har legat på höghöjdsläger.

Kategori: Mat
På julbordet finns det skinka, janssons, köttbullar, sill, prinskorv, och så vidare. Jesus däremot brukar bjuda på… fem bröd och två fiskar. Visserligen räcker de längre än vad man kunnat tro, men segern går ändå till jultomten.

Kategori: Ernst Kirchsteiger-faktor
Enligt Markusevangeliet var jesus en snickare. En riktig handyman, med andra ord. Jultomten låte däremot en armé av nissar göra grovjobbet. Klar seger till Jesus.

Kategori: Färdmedel
Jesus red omkring på en åsna, medan jultomten har ett gäng flygande renar som kan besöka världens alla barn på en enda kväll. Inget ont om åsnor, men jultomten vinner den här kategorin.

Kategori: Skägg
Båda männen har en imponerande skäggväxt, men segern går nog ändå till jultomtens vitfluffiga kinder. Tur att vi inte bedömer frisyren i övrigt, det finns en anledning till att han bär luva.

Kategori: ”Project Runway”-faktor
Det står mellan röd rock och höftskynke, och alla som har läst manuset till Lulespexet Karl XII vet att det är ett klädesplagg som ALLTID är inne. Poäng till Jesus.

Kategori: Följeslagare
Jultomten satsar på kvantitet med sina två miljoner nissar, men Jesus tar hem kampen här med sina få men kvalitativa apostlar. Undrar bara vart Judas tog vägen…

Kategori: Welcome to my crib!
Det här är en kategori gravt beroende av betraktarens preferenser; kallt eller varmt. I ena ringhörnan har vi ett pudersnöigt och vindpinat Nordpolen, i det andra Nasarets stekande ökenlandskap. Kombinerar vi det får vi ett slaskigt Göteborg, kanske att föredra.

Poängställning:
Jultomten  3
Jesus        3
Göteborg   1

 

Och med det tackar vi för oss… för den här gången. GOD JUL!

/Kekke och Tomas

11 dec – How To Julmat – Omröstning

torsdag, december 11th, 2014

Sådär alla julvänner, förhoppningsvis har Spexbloggens Julmats-tips varit till god hjälp i förberedelserna av denna de kulinariska högtidernas flaggskepp. Vi är nu intresserade av att kora vinnaren av vilket videotips som var till mest hjälp, och behöver därmed er hjälp!

Rösta gör ni i röstningsrutan i menyn till höger. Senast 14 december vill vi ha er röst, och resultatet kommer sedan att presenteras den 15 december till hela svenska folkets jubel!

För att färska upp ert minne kommer här, på äkta melodifestivalmanér, en sammanfattning av bidragen…

Vad kommer årets Lulespex handla om? Var med och tävla!

söndag, februari 16th, 2014

En av Lulespexets traditioner är att hålla temat till föreställningarna hemligt fram till releasen i mars.

Fram till dess har Du möjlighet att vara med och tävla om att bli den förste som avslöjar oss! Vinnaren utlovas ett fint pris! Idag har jag pratat med vår pr-chef Johan ”Kekke” Albihn som planerar releasen tillsammans med manusansvarige Felix Persson. Felix kunde tyvärr inte närvara idag på grund av ett svårt utbrott av födelsedag, som tur var på annan ort.

Anders: ”Hej Kekke! Vad handlar årets Lulespex om?”

Kekke: ”Som jag brukar säga; Månlandningen och högertrafikomläggningen… och resten får framtiden utvisa!”

Anders: ”Jaha, jag trodde vi skulle ha någon form av tävling som går ut på att gissa temat. Har du vunnit nu då?”

Kekke: ”Precis som i tävlingarna på baksidan av Cornflakes-paketen så kan de inblandade och andra insiders inte vara med och tävla, för att göra det lite roligare för alla andra. Gemene man kan dock hålla utkik på hemsidan och på facebook efter de ledtrådar som vi kommer släppa från och med nu och fram till releasen. Först att gissa rätt på årets tema vinner finfina priser!”

Anders: ”Och vart skickar man sina gissningar?”

Kekke: ”Till mig på tavling@lulespexet.se. Lägg inte upp någonting på facebook bara, det kan ju förstöra det roliga för alla andra…”

 

Kekke photo Kekke3_zpsf51d1663.jpg <– Lulespexets egen ”Kekke”

 

Tack för det Herr PR-chef! Då återstår det bara för mig att rekommendera er läsare att gå in och gilla Lulespexet på facebook. Där får ni automatiskt uppdateringar om nya ledtrådar. Det ligger även uppe ett event för releasen som kommer bli ett riktigt speciellt event i år, glöm inte att ”joina”!

Lulespexet på facebookhttps://www.facebook.com/Lulespexet

Release-eventet hittar ni här.

Lycka till med tävlingen!

 

 

 

Snart är det spexdax igen!!

fredag, augusti 26th, 2011

CykelCykelCykel.. Rullator?! (sneaky av den att dyka upp på min cykelbild så där)

Nu är det snart dags för tre fantastiska föreställningar av Bröderna Wright (Det är ett spex det!) Mån 29/8 – ons 31/8 är det sista chansen att se årets föreställning i Aula Aurora! Så missa inte, det kommer bli (sp)excellent!

Skepp över bord!!

fredag, augusti 19th, 2011

I år  har man visst funnit de sjunkna skeppen efter både Svartskägg och Henry Morgan (!!) – inte för att jag föredrar det ena fyndet över det andra – men det är fantastiska nyheter! Det nyheterna glömde berätta var dock att det var utanför MIN STUGA som skeppen sjunkit, och det hade jag kunnat berätta för länge sedan om nån bara frågat. Efter att alla reportrar åkt härifrån kunde jag och min familj äntligen njuta av solen och vår sjöutsikt resten av sommaren men en stor Rom&Cola! (knä)SKÅL!

Mitt undermedvetna eller?

torsdag, augusti 18th, 2011

Nämen! här sitter man och löser ett bildpuzzel i godan ro OCH SÅ DYKER FACEBOOK -LOGGAN mystiskt upp mitt i allt? är det mitt undermedvetna som säger att jag borde göra ett inlägg istället för att sitta här och rita, eller har Facebook funnit ett sätt att göra pop up- adds UTANFÖR internets väggar? Intressant!

Piiiinsamt!!

söndag, juli 3rd, 2011

Nej vad pinsamt! detta träd på LTU i sin nya sommarskrud har prislappen kvar! (Eller är det en synlig tvättlapp?)

Guuu så päjnsamt!

kvarglömd prislapp?

Tankar längst E4:an

fredag, juli 1st, 2011

En vanlig Svensson-husbil rymmer följande föremål:  En mamma, en pappa, 2.3 barn, en hund (ev. två katter istället), 0.7 st kök och packning för ca tre veckors camping. Men gud förbjude om man även vill ha med skidor!! Det ryms omöjligt 1-2 par skidor i en vanlig Svensson-husbil hur mycket man än försöker.

Detta har familjen på bilden ovan löst på ett fenomenalt sätt – nämligen en TAKBOX!

(Familjen på bilden har allting med artikeln att göra)

Helt rätt! Vi på bloggen hyllar alltid ny och effektiv innovation! fler takboxar till folket!

(Men mindre husbilar på E4:an, vi på bloggen rekommenderar Inlandsvägen)

Bloggen hyllar!

tisdag, maj 17th, 2011
Fint tygmärke!

Idag kände bloggen för att slå ett extra slag för något som symboliserar LTU i ett nötskal! Idag hyllar vi TYGMÄRKET och varför inte göra det med årets spexmärke! (Fanfaaaaaaaar!) it´s so pretty!( og dejlig!) och passar precis till spexområdet på overallen eller på det finaste av plagg – kilten!

Och just för att vi tycker märket är så fint och är så nöjda skäms vi inte för att tacka snubbarna på mera.se för resultatet! -de är ju bäst på märken! joho, det är sant, det står så på loggan, kolla själva:

sa ju det - bäst på märken!

Ryktet går att de var trevliga och hjälpsamma också och SÅNT HYLLAR VI ABSOLUT här på bloggen!

Hura! Hurra! Hurra!

Märket går jättebra att köpa under någon av våra föreställningar så passa på när du går och ser spexet.

Inte sett spexet än? SKÄRPNING! nu är det bara en föreställning kvar innan hösten (Nu på fre 20 maj – biljetter säljes i b-huset under lunchtid (som vanligt) eller i dörren (som vanligt)) MISSA INTE! I dare you 😉

Ibland är livet härligt!

söndag, maj 8th, 2011

Här kommer en annan version av det härliga livet!

Kändisar på scen?

söndag, april 10th, 2011

På senare år har fler och fler internationellt erkända skådespelare sökt sig till spexet, nu senast Anders Ekborg som enligt utsago inte kunde tacka nej när han fick chansen att dra på sig trenchcoaten igen.

Den schackspelande amerikanen Freddie i musikalen Chess.

Gustave A. Whitehead i spexet Bröderna Wright.

snubbla

måndag, mars 21st, 2011

Man ska falla rätt, inte falafel

Amerikanarna kan ju ingenting om Europa! Sverige och Schweiz är helt klart olika!

lördag, mars 19th, 2011

Hört på spårvagn…

“Umeå ligger ungefär 25-30 mil söder om Luleå.” (So far so good)
“Haparanda ligger typ 20 minuter från Luleå. Sedan har vi ju det där trestensröset också, jättenära”

T minus en dag

torsdag, mars 10th, 2011

Imorgon släpps biljetterna till Lulespexets föreställningar till allmänheten, och redan efter förbokningar är trycket högt för premiären!

Frågan är: Var kommer Spexbloggens reportrar att bänka sig?

A trip down memory lane..

torsdag, november 18th, 2010

Snart är det dags för teambuildning igen! IMORGON FAKTISKT!! ska bli alldeles, alldeles awesome tror jag. det är där allt börjar kan man säga.. gemenskapen.. kiltarna.. äggvattnet(!) .. är det spexteambuildning så är det 🙂

Men eftersom årets inte riktigt har börjat än och jag är så ivrig att rapportera nåt så kan vi ju ha en liten tillbakablick och se vad som hände under 2010-års sammandrabbning.. aa, the memories!

Spexet var Svartskägg!

 

Kapten Morgans fanns överallt...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Man gjorde fina punschmuggar…
…och lekte lekar…
…man umgicks…
 …Lekte pirat, eller vaför inte Wolverine (ja det är Erik ,men utan skägg)
 
 Inte så mycket sova…
 
 
 
 
 
 
 
 
                                  ok, kanske lite sova då…
 
 Det var mest gyckel
 
och kiltar! massor med kiltar! 🙂

Här kan man va´ – på spexets Höstfest!

lördag, november 13th, 2010

Hö(-HÖ-HÖ-HÖ!)stfest!! hurra! den gick av stapeln igår och vilken trevlig tillställning det blev! Temat var 20! med medföljande fri tolkning: på plats fanns jobbiga mattetal som blev 20, Disneys 20:e tecknade långfilm: Aristocats, ett tjog ägg, 20 elefanter som balanserade,  grundämnet kalcium (nr20) och kanske det mest fantastiska: det fanns 3(!) st Anders Svedevall på plats! (men ingen var originalet! :P)

Det bjöds på fördrink i Gin-kannan som Chalmerspexet bob donerat, tacogratäng till huvudrätt och en sån där god efterrätt som jag inte kan namnet på. mmmm.. gott, hur som helst 🙂

Kvällen innehöll också en rad fantastiska gyckel! här följer några av dem:

"All the small things" i tre stämmor och med TEMPO på det! Fem Augustusar

I mörkret: Hur kan du inte minnas mig John? Jo men det gör jag Jennie, typ.. Hamoon&Kristian: Fem Augustusar

 Andra fantastiska gyckel som inte kom med på bild var bla: Ensemblen 2010 som försökte sig på acapellan:skägg utan att ha övat tillsammans på typ tre månader – mycket fint (??), Joel levererade lite Cornelis på gitarr, 4 fyllriga elefanter bjöd på snapsvisor och manusgruppen försökte sig på att läsa en dialog ur det nya manuset men folkstorm uppstod på folk påstod sig känna igen dialogen frånj Jean D´arc ..? Åh manus vilka äggskallar!

Manusgruppen för Augustus 2011

 Och det här var inget gyckel men ska ändå få fem Augustusar! Robert gör spontant en Captain Morgan! I Kilt! (Probably the best pose in the world)

Så, sammanfattningsvis:
Höstfesten: HÄR kan man va´!
Nån annan stans: Här kan man INTE va´!!

Behöver vi verkligen ett manus i år igen?

måndag, november 8th, 2010

Tomas: Vad gör du Axel?

Axel: Inget! Google docs la ner..

Tomas: men var är vår scen?

Axel: den ska vara där..

Tomas: DEN ÄR INTE HÄR!

Maja: Har ni förlorat scenen?

Hamoon: Men visst har ni gjort säkerhetskopior

Axel: … nej…

Alla: GAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Teknisk support för att rädda den förlorade scenen - Hamoon ser inte ljuset i tunneln

True Story! men det löste sig tillslut… pew!

Behöver jag tillägga att manusansvarige från och med nu kräver säkerhetskopior? 😉

Drama på dramaövningar!

söndag, november 7th, 2010

De sista dramaövningarna för Augustus 2011 har just avslutats! Och just dessa tisdags/torsdags-träffar har varit en riktig oas, en kajplats i etern!, när man velat komma bort från skola och stress. bara träffa likasinnade spexare och bara ha kul, omgås, skratta och tycka om varandra.. TILLS DE SISTA DRAMAÖVNINGARNA!! Då ändrades nåt.. situationens allvar hängde tungt över salen och folks tävlingsinstinkter vaknade till liv.. deras sanna, djuriska, jag kom plötsligt stormande fram som gnuer på en öppen savann.. ”Take no prisoners” var mottot när folk satsade allt på: Slow motion sport! SKÅDA!- hur dessa till vardags trevliga människor gör allt för att krossa motståndet, krossa alla hinder som står ivägen för dem och ensemblen 2011…

Först - en enda hane blir knuffad till marken av de övriga i flocken...

...sen! självaste alfahanen blir förådd av flocken när de stjäl hans fotfäste...

...Ond bråd död nalkas när de rivaliserande hanarna kämpar om tronen!

Även honorna började tävla om makten...

... avgrundsvrål uppstår när honorna märker av hanen mitt bland dem...

... hanen har ingen chans och honorna räds inte att anfalla sina egna med äkta Quentin Tarantino instinker!

Aaah, En vanlig dag på en dramaövning!  

(videoinspelningar från dramat kommer sändas på Animal Planet till jul)

Inte längre student, eller?

onsdag, oktober 13th, 2010

Jag är ju klar med studierna, söker jobb och har fått en praktiktjänst i lund, tillräckligt nära hemma-hemma för att bo och äta där. Men mitt nya liv är rätt likt studielivet när man tänker efter, en lite annan StiL på det bara.

Ursäkterna för att inte träna är lika många, bara annorlunda formulerade. Jag har fortfarande möten, där folk lyssnar så snällt på mig när jag säger något, ler och nickar, utan att bry sig, precis som förr.

Ibland går jag på anställningsintervju typ som när jag sökt till olika föreningar, där det gäller att berätta varför man skulle passa så bra för tjänsten. Så det är också likadant som förr, jag får fortfarande det jag söker, så länge det inte ger mig några pengar.

Man intar olika roller och personligheter beroende på vad man söker. Ibland är jag cad-människa och, såklart, bäst på det, och ibland utvecklingsingenjör. Så har jag sökt till trainee också, då blir det ett helt annat STUK och jag är inte alls särskilt duktig på cad längre, utan mer en ledarmänniska som kan lite om allt. Typ som när man är i en grupp i plugget. finns det någon man egentligen inte vill göra och inte Måste, så ”är man inte så bra på det”.

Och här hemma, här får jag maten betald, inhandlad och färdig på bordet när jag kommer hem efter en ”tung” dag på jobbet. Eller vänta, det var ju inte alls likt som förr…

Jaja, kaffe-konsumtionen är densamma, fika-frekvensen bestående och dra-torra-skämt-venen pumpar fortfarande lika mkt blod (och jag förstår fortfarande inte varför ingen skrattar?).

Ibland måste man även spexa, och på jobbet kan jag flexa? Men jag brukar börja halv 8, så jag hinner besöka min syster Lotta. Men bara när det behövs barnpassning och så, annars åker jag hem till höör som du nog kan förstå.

Nä, nu är klockan tjugotvå-tjugotvå, det är dags att sova så man orkar upp imorron å’

gonatt bloggen

Köttätande hatt??

lördag, april 10th, 2010
inte undra på att hatten gjorde ont!

Det bästaste, bästaste med spex är när allt faller på plats och man får använda all dekor, musik, smink och kläder 🙂 underbart! I love it all, except MIN HATT!! den är superfin på håll och riktigt karaktärsenlig, men smyger man närmre, riktigt, riktigt nära kan man få se hur skådespelaren(jag!) kämpar mot ondare maker! HATTEN FÖRSÖKER JU ÄTA UPP MIG!! 😮

jag trodde jag och hatten var vänner men sedan incidenten då jag kastade av den mitt i en scen (den blängde surt på mig efteråt) har det varit lite kylig stämning oss emellan.. så igår klämde den inte bara åt mer in tidigare, utan när jag vaknade i morse fann jag ett JACK I HUVUDET (se bilden!) why, Hat, why??! ska vi någonsin bli vänner??