Archive for the ‘Mode’ Category

Dagens outfit

torsdag, december 29th, 2011

Min modellpose.

Jeans:
Filippa K, 2 500 kr

Tröja:
Tiger of Sweden, 1 995 kr (reapris)

Ansikte:
Botox, 15 000 kr

Att vara som Carlsson

onsdag, juni 9th, 2010

Eller: Att vara cool 2

Sedan tidigare inlägg om att vara vad man over there kallar för att vara cool så har två av Spexbloggens reportrar gått undercover över en lunch och gått i s.k. CoolSchool för att lära sig den rätt ”cool-posen”.
Här följer därmed tre enkla steg för att öka din egen coolfaktor till över 100-sträcket:

1. Sitt som att du besöker Hemlighuset.

2. Peka på knäna.

3. Kisa med ögonen* och uttala den välkända gangsta-vokalen (♦), [:Yo].

Carlsson demonstrerar:

Just Do It!

*Vid bärande av solglasögon kan det tredje stegets första del tyckas onödig, men den är ytterst vital för den lyckade posen och bör därför genomföras.

Att vara cool

tisdag, maj 25th, 2010

Eller: Att vara som Carlsson

Jag är inte cool. Det finns inte en enda vuxen människa som kallat mig cool, någonsin. Jag måste alltså jobba på den fronten, och jag tror jag har förstått vad det hela handlar om. Mode! Allt handlar om mode när man ska vara cool! Man får inte bära fel kläder fel år-tionde och man får absolut inte bära de på fel sätt.

Exempel på fel sätt att bära kläder.

Inte ens när jag var i usa som Au Pair (aa, det e väl coolt?) så ville barnen i familjen kalla mig cool. Jag var glad att jag kommit till USA för då kan man sätta ihop mina initialer baklänges och skapa ett sånt där coolt smeknamn jag alltid velat ha CJ (läs SeeJay). Jag trodde man fick bli kallad det om man bara kunde kasta om sina bokstäver till en sådan kombination. Men barnen sa uppriktigt och rakt ”No! Johan, you’re not cool enough to be called that”.

Något senare blev det vinter och jag köpte en snowboard och ett vinterställ på rea, det var Ruskigt coolt (för det var en storlek för stort, så det hängde sådär coolt som det ska göra). Jag var tvungen att agera fotomodell för att visa omvärlden att jag visst kan vara cool!

Exempel på Johan i cool outfit

Men så kom kommentarerna, ”Johan, det är Inte coolt att posera i ett vinterställ inomhus”. Så försvann den lilla glöden i askan.

Jag kan förstå att man försöker tysta ner folk som försöker vara coola, men verkligen inte är det. Absolut, det är bara irriterande och jobbigt. De människorna kan vara något av det drygaste på vår jord och det är inte en sådan jag försöker vara. Jag gör bara små små försök ibland, med stora mellanrum, men mestadels är jag bara vanliga snälla och o-coola jag. Som den här dagen då jag var på en student och jag fick sitta bredvid en tidigare okänd människa vid matbordet. Efter att ha känt personen i nästan en hel timme påstår hon att jag är lik Johan Glans. ”Jaha, jaså, va kul” säger jag, ”Varför tycker du det, är vi verkligen så lika bara på utseendet?”. Varpå hon svarar ”Jo, dels utseendet och dels dialekten, men så är du sådär… sådär…” (här tittar jag väldigt nyfiket på henne, jag har slutat äta och tiden står nästan stilla för mig innan hon säger…) ”…sådär genuint löjlig”. Jag skrattar lite snällt tillsammans med henne åt det som kanske var en komplimang och börjar inse varför jag inte är den som kan bära keps, ha byxorna nere vid knäna, säga svengelska ord och peka finger med armarna vitt ute i luften utan att verka löjlig. Gangsta-style är nog bara inte min grej

Men om solen kommer fram igen innan sommarlovet och ni ser mig med de här nya solbrillorna. Tänk på att jag bär de för solens skull!

Carlsson i solbrillor

Nä, min nästa grej är att istället vara manlig, häng kvar kära läsare, snart får ni bevis.

Häst i skor

söndag, maj 31st, 2009

Bild på den beryktade Monitor-Hästen från Studio B på Musikhögskolan i PiteYo… Beware!

Paltschwiimen for peace

lördag, maj 2nd, 2009

Jag har just intagit min middag bestående av inte mindre än tre paltar, visserligen industripalt, dock industripalt av finaste slag; Strömlidas! namm nam.

PS. Det är inte mannen som ätit palt nyss som tagit bilden.

Nu ska jag ta mig en liten lur…

…peace

Skotermode

fredag, april 24th, 2009

En fantastisk skotersäsong kan läggas till handlingarna, men det är ingen idé att lägga sig på hängmattan och vänta på bättre tider, för nu börjar förberedelserna inför kommande säsong. Just vid denna tid på året brukar de stora fabrikörerna lansera sina nya kollektioner. Men vad är det som gäller inför nästa säsong, vilka är de hetaste prylarna? Spexbloggen tänkte givetvis utröna detta.

Kanske det viktigaste plagget för skoterfantasten är overallen. Inför kommande säsong kan man se att svarta overaller dominerar, gärna med inslag av rött eller vinrött, som denna från kanadensiska Edmonton Oilers, 7990:-.

Kalla dagar när man kör norrut är det viktigt att man håller värmen i händer och fötter, för det har UFO Clothing tagit fram en serie handskar och skor som går under namnet Kiirunavaara. Dessa utlovas trots sin fräna look vara varmare än medel.

Det hetaste inom skoterunderkläder är utan tvekan underponchos, här en vit med kaxigt tryck fram, från Poncho Snöfall, 399:-.

Även t-tröjor med knäppning i grenen är något som kommer starkt, denna unisexmodell från Snowgirl finns i rosa och turkos, 795:-.

Slutligen som kronan på hjässan har vi den numer nästan obligatoriska pälsmössan, det är en trend som hållit i sig sen 2007, och inget tyder på att det skulle ändras inför nästa säsong. Nedan kan vi se en mössa från ryska Цоколь, just denna modell har inte mindre än två säkerhetssnoddar som hindrar mössan från att blåsa bort.

Hej! vad det går mellan buskar och snår. Vi ses till vintern.