Archive for the ‘Skvaller’ Category

Om någon undrar…

onsdag, februari 12th, 2014

…vad som hände med superhjälten Olav Tryggvason från 2002 års spex ”En vikingasaga” så har vi bildbevis på att han så sent som 2012 sjöng Abba tillsammans med Måns Zelmerlöw.

Spex-SM!

lördag, maj 19th, 2012

När det här skrivs är det bara timmar kvar tills vinnaren i årets svenska mästerskap i spex avslöjas, och vi som inte är på plats får hålla till godo med Twitter för att hålla oss uppdaterade med det senaste.

Winner!2002, året när vi grävde guld i Örebro. Kanske dags för en repris?

Än så länge har vi twitterföljare fått reda på att:

Fortsättning följer!

Uppdatering:

Äh, som jag alltid har sagt är huvudsaken att man har kul, inte att man vinner priser. Förutom priset för bästa kostym och smink förstås, det är minsann viktigt!

Växeln, hallå?

torsdag, mars 8th, 2012

Kekke presenterar stolt Apples prototyp av nästa generations iPhone. Man har tagit bort onödiga funktioner såsom pekskärm, kamera, och operativsystem, för att istället lägga till en revolutionerande iSladd som enkelt fästs i din iFicka. It’s the most amazing iPhone yet!

Kekke!Det är något lurt med det här.

Ängeln i rummet -tjetjenien version

onsdag, december 21st, 2011

Hälften så bra som Lalehs, häften så lång som Evas

Avslöjande reportage med hjälp av fotospionage

söndag, september 18th, 2011

2012 års manusgrupp är redan i full fart med manusarbetet, och ikväll har den kreativa kvartetten jobbat med att ta fram en så kallad tidslinje. Det betyder att de försöker reda ut a) vad som ska hända i spexet, b) när det ska hända, och c) hur man kan få ut några goa ordvitsar av det.

Spexbloggen kan härmed bjuda på en bild av manusgruppens topphemliga tidslinjeanteckningar. På grund av topphemligheten är bilden något censurerad, men man kan i alla fall sluta sig till att en av karaktärerna heter… Putte?!

Putte!Men varför fick karaktären namn efter en golfterm?

Disneys nya satsning

måndag, september 5th, 2011

Disney utannonserade i dagarna sina planer på att göra spelfilmer av några av sina älskade klassiker.
Först ut är allas vår favorit-bandit Aladdin!

Sen att termen ”spelfilm” visade sig innebära något annat än väntat är en annan historia…

3 dagar till premiären!

onsdag, april 13th, 2011

Nu är det endast tre dagar kvar till premiären av årets Lulespex, och karaktärerna i föreställningen har alla fullt upp.

Journalisten Gustave Whitehead jagar ständigt nya scoop. Han undersöker för närvarande om Otto Lilienthal är illegal invandrare, eller möjligen utomjording.

Bröderna Wrights cykelaffär har pengaproblem, och bröderna har därför tvingats samla in mineralvattenflaskor som de kan panta. Förhoppningsvis kan de på detta sätt få ihop tillräckligt med pengar för att ha råd med råmaterialet till cykeltillverkningen, de vill ju inte bli ram-lösa.

President Teddy Roosevelt rider på en älg. Because he can.

A real presidentLook at me! I’m on a moose.

En göteborgares vardag…

onsdag, april 13th, 2011
Lagom till mitt besök upp till Luleå måste jag bara berätta om en liten händelse, från min stad jag bor i just nu.I göteborg är det rätt svårt att hitta en parkeringsplats. Igår skulle jag in snabbt på ica och handlade under max 10 minuters tid, och när jag kom ut stod där en motorcykelpolis och skrev ut en parkerings böter.
Jag gick fram till honom och sa,
– Kom igen nu, ge en stressad stackare en chans. Han ignorerade mig fullständigt, och gick framför bilen för att skriva upp bilnumret. Jag höjde rösten lite och kallade honom en jäkla stelbent paragrafryttare. Han tittade på mig medan han skrev färdigt boten, inspekterade däcken, och påbörjade en ny bot, denna gång för dubbade däck. Kan ni tänka er att här i göteborg, så finns det gator man inte får köra på med dubbade däck!!?! Löjligt! Jag bad honom sluta och kallade honom jäkla ägghuvud där han stod med hjälmen på, de ser ju både komiskt och löjligt ut!
Men det gjorde honom inte gladare direkt, var finns humorn hos en sådan stackare? När han var färdig med den andra boten, fäste han bägge under vindrutetorkarna, gick tillbaka till däcken och inspekterade igen, och började med ett småleende skriva ut en tredje bot! De var tydligen alldeles för slitna också.
Så där höll vi på en tio minuters tid. Ju mer jag skällde ut honom, ju mer hittade han att skriva böter på också. Till slut orkade jag inte bry mig mer. Jag hade ju trots allt min bil parkerad runt hörnet…

My makeup may be flaking

torsdag, mars 24th, 2011

Idag är det dags för ännu ett scoop här på Spexbloggen. Vi har nämligen kommit över ett avslöjande foto från förra helgens sminkning av spexensemblen, där man ser hur Orville och Wilbur Wright kommer att se ut på scen!

Det kan förstås vara lite känsligt att lägga ut så här avslöjande bilder. Därför ville jag först kolla med spexdirektören om det var okej, och Kekke svarade direkt att det var ”en patriotisk succé”. Nej, jag förstår inte heller exakt vad han menade, men nu har vi i alla fall fått klartecken. Mina damer och herrar, jag presenterar BRÖDERNA WRIGHT!

Uppdatering: Kekke ringde nyss och var ganska upprörd. Tydligen hade han i själva verket sagt att det var ”en idiotisk idé” att publicera bilden. En viss skillnad, med andra ord. Allt hade varit mycket enklare om Kekke bara hade artikulerat som folk, men för att undvika konflikter har jag böjt mig för hans önskemål och censurerat bilden.

WriiightThe Wright stuff.

Spexbloggen strikes again

onsdag, februari 23rd, 2011

Dagens Nyheter säger: Måns Zelmerlöw tar över ”Allsången”. Expressen säger: Anders Lundin slutar – Måns Zelmerlöw tar över ”Allsång på Skansen”. Svenska Dagbladet säger: Måns vill locka världsstjärnorna.

Spexbloggen säger: bra försök, men ett kvartal försent.

NostradamusNostradamus var en amatör.

Spexet har en bulle i ugnen

måndag, januari 24th, 2011

Arbetet med med 2011 års lulespex, som enligt säkra källor går under namnet Napoleon eller Mer än bara en bakelse eller Lord Nelson var en fjant av stora mått är i full gång. Spexbloggen har genom en infiltratör lyckats få tag på exklusiva, om än något suddiga, bilder från ensemblens repetitioner:

FeeeeettUnder de första 15 minuterna av den allra första repetitionen får ensemblen läsa från manus, men efter det förväntas de kunna replikerna utantill.

Regi och manusHumorn i spexet får åskådarna att vrida sig i skrattkramper.

I get knocked down, but I get up again.

onsdag, november 10th, 2010

Hmpf. Det visade sig att svt inte längre var intresserade av mig som programledare för ”Allsång på Skansen”. Tydligen var det någon Måns Zelmerlöv som gick hem bättre bland tjejerna. Nåja, det är inget att hänga upp sig över. Istället är det bara utnyttja all den lediga tiden jag just fick… till att satsa på min indiska filmkarriär!

Jag har färgat håret svart, skaffat den grymmaste mustaschen sen Burt Reynolds, och tagit artistnamnet ”Rajini Kanth”. Framgångarna kan inte vara långt borta. Och jag kan redan nu presentera en nyckelscen från min nästa film. Varsågoda!

Fett scoop!

tisdag, oktober 19th, 2010

Manskören Snapsakademien övar just nu för fullt, då det gäller att repa in en helt ny spännande repertoar. Självklart spekuleras det vilt: kommer de fortfarande att sjunga ”Nubbejojk”? Finns det en chans att ”Spider Pig” äntligen gör comeback? Och hur många Britney Spears-låtar tänker de framföra i år?

Spexbloggen gick i helgen under cover och lyckades infiltrera akademiens repdag, och vi kan nu presentera en exklusiv bild som ger svaren på frågorna:

Försök att vara med på noternaSnapsakademiens höstrepertoar 2010!

En MSN-konversation

lördag, september 4th, 2010

En gammal klasspolare som jag inte pratat med på 5 år dök överraskande upp på MSN, notera att jag lyckades hänga med ända fram till klockan 22:39 innan jag blev bortdribblad.

20.54.00 Bo Båtsman: tja ! vad upp?

21.21.12 Bo Båtsman: hur är formen för beach 2010 ? 😀

22.28.38 Valle: tja, formen är på uppåtgående 🙂

22.35.29 Bo Båtsman: satt på muggen 🙂

22.35.35 Bo Båtsman: ja men det är ju bra :

22.35.48 Valle: hur går det själv??

22.36.13 Bo Båtsman: ja sakta men frammåt 🙂 börjar gå upp några gram igen 🙂 så om man fortsätter att äta ordentligt kanske man börjar öka igen

22.36.23 Bo Båtsman: tror det var maten som först

22.36.27 Bo Båtsman: förstörde allt för mig

22.36.39 Valle: haha, jag som försöker gå ner…

22.36.44 Bo Båtsman: jag började ju käka deffar mat.. det är ju jävligt svårt att öka i muskelmassa med deff mat

22.36.50 Bo Båtsman: mm 🙂

22.37.03 Valle: är du i hemma eller lule?

22.37.11 Bo Båtsman: just nu är jag i luleå

22.37.18 Valle: jobbar?

22.37.18 Bo Båtsman: men funderar på att dra till hem imorgon

22.37.23 Bo Båtsman: nej fan inte i sommar

22.37.35 Bo Båtsman: brukar jobba hemma annars på sommrarna men jag har inte sökt iår

22.37.38 Bo Båtsman: tänkte ta det chill 🙂

22.37.47 Bo Båtsman: har pengar så jag klarar mig

22.37.54 Valle: du är proffs alltså

22.38.03 Bo Båtsman: proffs? 🙂

22.38.14 Valle: proffs, dvs tränar på heltid!

22.38.33 Bo Båtsman: jo jag tränar då som ett 🙂 men fortfarande för tunn för att kalla mig proffs 🙂

22.38.58 Valle: ärsh

22.39.04 Bo Båtsman: jag älskar ju träningen mer än jag älskade att pka 🙂

22.39.27 Bo Båtsman: och du vet ju hur galen jag var i att pka 🙂

22.39.41 Valle: 🙂

22.45.47 Bo Båtsman: jo fan har du sett den där pka videon med killen som pka 100 st claws??

22.46.02 Valle: nix

22.46.03 Bo Båtsman: han fick tom ett par i drops! eftersom att han pka så jävla många

22.46.08 Bo Båtsman: ska skicka länken vänta

22.46.20 Valle: doit

22.46.32 Bo Båtsman:

22.46.41 Bo Båtsman: han har en vid 2 också!

där han pkar precis lika mångA!

22.47.00 Bo Båtsman: fattar inte riktigt varför det funkar så bra som det gör

22.47.02 Bo Båtsman: det han gör

22.47.07 Bo Båtsman: han kanske sara brewar

22.47.28 Bo Båtsman: alltså double veng är ju effektivt.. men så jävla effektivt!?

22.49.16 Bo Båtsman: helt cp va?

22.49.27 Valle: haha, jag fattar nada

22.50.00 Bo Båtsman: samma här ju!! först trodde jag bara han skulle pka 1-4 claws och det hade ju vart brutalt.. men den jäveln pkar ju dem som vi pkar dds’s

22.50.25 Bo Båtsman: det värkar som att veng alltid recoilar den största träffen av en dragon claw spec

22.50.32 Bo Båtsman: det är delvis därför det är så effektivt

22.50.36 Bo Båtsman: eller så är det så här

22.50.46 Bo Båtsman: veng räknas på heeeela claw träffen

22.51.17 Valle: ja herrejävlar

22.53.14 Bo Båtsman: eller hmm han kanske sarabrewar mellan sina hits

22.53.48 Valle: jag vet inte, du får klura på det

22.54.00 Bo Båtsman: eller så den där ammyn som helar honom

22.54.02 Bo Båtsman: kan vara den

22.54.06 Bo Båtsman: diamond neck

22.54.27 Bo Båtsman: jo jajemen han har diamond neck

22.55.03 Valle: vad är diamond neck?

22.56.57 Bo Båtsman: den helar dig när du får under 20%hp då helar den upp dig till 25% eller något sånt

22.56.59 Bo Båtsman: sen går den sönder

22.57.19 Bo Båtsman: alltså helar den dig och räddar dig från en claw spec utan att du tappar attack speed

22.57.36 Valle: på så vis

23.21.01 Bo Båtsman: aah det är amuletten som gör det… hittade en till video av en annan snubbe som downar 1 billion

23.21.19 Bo Båtsman: man skulle kunna meleea med men då måste man ha diamond neck

23.22.32 Valle: aah, det var amuletten 😀

Bo Båtsman heter egentligen Durk Asp.

Spexbloggen 2.0

torsdag, april 1st, 2010

Spexbloggen är nu ett år gammal, och har redan nått stora framgångar i bloggosfären. Men inget är så bra att det inte kan bli bättre, och vi här på bloggen är stolta att kunna presentera våra planer för det kommande året. Marknadsundersökningar har visat att våra läsare vill se mindre ordvitsar och spexreportage, och mer ryktesspridning och skvaller. Vi vill självklart ge folk vad folk vill ha, och redan nästa vecka kommer bloggens nya, fräckare, stil att introduceras. Här följer några aptitretare:

måndag kommer vi att reda ut kopplingarna mellan 1987 års PR-grupp och Iran-Contras-affären.

onsdag kommer vi att gå igenom bevisen för att årets manus ”Svartskägg” inte är något annat än ett plagiat av den andra Pirates of the Caribbean-filmen.

Och missa inte fredagens reportage där ensemble-Erik konfronteras med uppgifterna om att han kom 2 minuter för sent till en dramaövning i februari.

Erik.Erik var av någon anledning ovillig att diskutera sin tidsoptimism med Spexbloggen när vi ringde på. Och inte bjöd han på fika heller.

Vattnas det inte redan i munnen på er? Kunde tro det. Följ med Spexbloggen 2.0 mot nya spännande avslöjanden, och kom ihåg att ”skvaller” bara är ett annat namn på sanningar som inte riktigt hunnit bekräftas än!