Archive for the ‘Lulespexet Augustus 2014’ Category

Alcatraz!

tisdag, april 15th, 2014

Som alla säkert redan känner till kommer årets Lulespex att handla om det ökända (he, he) fängelset Alcatraz, och ha premiär den 26 april. Men visste ni att det redan finns en trailer?

Arbetet inför premiären är igång…

söndag, februari 9th, 2014

… sedan några veckor tillbaka! Varje söndag är arbetssöndag för Lulespexet. Uppsättningens olika grupper jobbar med sina delar som kommer sättas ihop till en föreställning med premiär lördagen den 26:e april.

Jag heter Anders Ragnarsson och är direktör för årets uppsättning av Lulespexet. En fråga som ofta uppkommer inom och utom Lulespexet är ”Vad gör en direktör egentligen?”. Min föregångare försökte reda ut den frågan med en serie videobloggar och nu har jag tänkt föra den traditionen vidare i här på spexbloggen. Det kommer inte bli en videoblogg, men all typ av relevant media kommer brukas för att ge Er läsare en känsla av vad som är på G i spexet fram till premiären.

Det är nu den fjärde arbetssöndagen och temat för det 24:e Lulespexet är fortfarande superhemligt! Jag har idag besökt orkestern och pratat med kapellmästaren Marcus ”Mackan” Eitzenberger.  Efter att ha varit upptagen med att beskriva sin upplevelse av att bygga världens största glass har Mackan tid att svara på en fråga.

 

Direktör’n: ”Vad har ni för er i orkestern och hur går det?”

Kappel maestro: ”Vi har repat med ensemblen för första gången, det låter riktigt bra redan nu. Denna söndag blev slutet för kapitel 1 som jag kallar det i min planering. Det innebär att vi nu arrat, repat in och snyggt och felfritt framfört alla orginallåtarna i årets spex. Nu börjar arbetet med skådespelarnas egna omstarter. I väntan på arr på dessa ska vi börja sätta tänderna i årets ouvertyr som kommer bli riktigt maffig. I lediga stunder mellan arbetet har vi även under dagen byggt ihop och spelat årets första spikade mellanspellåt. Den är muterat bra.”

Så här såg det ut när några ur årets ensemble rockade loss med orkestern tidigare idag.

Foto: Tomas Johansson