Archive for the ‘Om bloggen’ Category

Gott nytt år önskar spexbloggen

onsdag, januari 1st, 2014

Må Napudelington bli ett spex det!

Statusuppdatering

söndag, oktober 31st, 2010

Som trogna läsare kanske har upptäckt har Spexbloggen den senaste tiden inte riktigt nått upp till sitt mål att komma med minst ett nytt inlägg per dag. (Spexbloggens inofficiella motto är ju just fun bene, saepe optime, eller översatt till svenska roligt är bra men ofta är bäst.)

Men vad har då era sex bloggskribenter sysslat med? Har vi bara legat på sofflocket och latat oss? Absolut inte! Här kommer en beskrivning av våra senaste aktiviteter. Det är inte menat som en ursäkt, men som en förklaring till den senaste tidens bloggtorka.

Jenny deltar sedan två månader tillbaka i en farofylld expedition med målet att hitta landvägen till Peru. Sågs senast till i trakterna av Skara.

Valle skriver sina memoarer, och är i det närmaste klar med den första volymen ”0-3 år: En början.” Jobbar just nu med att få ner manusets längd till max 1200 sidor.

Carlsson befinner sig i Bryssel, där han lobbar för att Europaparlamentet ska ta klar ställning för att Pluto är en planet och inget annat. -Om inte vi spexbloggare slåss för Plutos rättigheter, vem ska då göra det? låter Carlsson hälsa på en knastrig telefonlinje.

BrysselCarlssons övernattningslägenhet i Bryssel.

Maja drömmer om en värld utan krig, och försöker därför medla fred mellan Nord- och Sydkorea, Nord- och Syddakota, och Norr- och Västerbotten. Metoden är att få alla att tillsammans sjunga We shall overcome.

Kekke fick blodad tand när vi introducerade fyrmannaschacket i september, och jobbar för närvarande med nästa logiska steg i schackets utveckling: ett tredimensionellt curlingschack för åtta spelare – kräver 128 pjäser, åtta ihopmonterade schackbräden, och två mindre ishallar.

Och slutligen Tomas, undertecknad alltså. Jag har inga särskilda projekt för mig, så jag förstår inte var tiden tar vägen. Jag borde kunna skriva hur många inlägg som helst om jag bara fokuserar lite och OMG OMG OMG HAR NI SETT DET HÄR VIDEOKLIPPET?

Okej, var var jag nu igen?

Är livet ett helvete?

måndag, juli 26th, 2010

Spexbloggen 1 år!

fredag, mars 19th, 2010

Idag, fredagen den 19 mars, fyller allas vår favorit-humorsida; Spexbloggen, hela 1 år.
Det var inte många som förväntade sig att detta strandade projekt skulle överleva så länge, allra minst anstiftarna, och födelsedagspartyt blev därmed desto mer storslaget.

Ett rafflande reportage kommer inom kort…

Navelskåderi

torsdag, november 12th, 2009

Tack vare en massa internetmagi kan vi på Spexbloggen se hur många som besöker oss, var de kommer från, vad de röstade på i senaste kyrkovalet, samt mycket annan intressant information.

Planerna för världsherraväldeKarta över var några av våra besökare kommer ifrån. Vi har, som ni kan se, redan erövrat Brasilien. Nästa mål: Bolivia.

Till exempel kan vi se att många av våra besökare kommer till oss via diverse sökmotorer. Och då frågar man sig förstås vad dessa personer är ute efter. Med andra ord, vad använder de för sökord? Här kommer ett urval av sökorden som har lett vilsna surfare till oss, samt mina personliga reflektioner om hur bra vår blogg svarade mot just dessa personers behov.

  • Svininfluensan – det vanligaste sökordet. Och tja, inlägget inkluderade ju faktiskt en länk till krisinformation.se.
  • Ordvitsar – say no more! Vi har den kanske främsta samlingen ordvitsar utanför Göteborg.
  • Turkosa prydnadsdjur – jo, faktiskt. Och jag är övertygad om att den som sökte på det hamnade rätt. Testa själv att söka på turkosa prydnadsdjur och se vad det första resultatet du får upp är. För du påstår väl inte att Google skulle ljuga?
  • Otaliga varianter på ”Om du var ett hav” – jo, Jennys inlägg har gett oss mycket trafik[1]. Men eftersom det kan uppfattas som lite oärligt att lura hit folk som söker på låttitlar/texter är det kanske något vi ska avhålla oss från i fortsättningen. Jag menar, Imagine om vi höll på så. De som kom till oss från Google skulle säga Here we are now, entertain us, men när de upptäckt att de blev lurade skulle de snarare reagera med ett I can’t get no satisfaction. Nej, ingen vill ju att det ska kännas som man är Stuck in a moment you can’t get out of.

[1] Och jag fick vara påskhare!

Många är kallade, få är utvalda

torsdag, oktober 22nd, 2009

Då en av bloggens bästa reportrar nuförtiden är utrikeskorrespondent i Göteborg insåg vi kvarvarande spexbloggare att vi behövde förstärkning. Men vi kan självklart inte ta in vem som helst: för att överhuvudtaget bli påtänkt måste man genomgå en ingående intervju.

Vi är stolta att kunna säga att vår nya bloggtalang Maja klarade intervjun med glans, och vill här presentera en av de mer kritiska delarna av den åtta timmar långa intervjun.

Påskfest, gangsta style

söndag, april 12th, 2009

Påsken kom och gick, och spexbloggen hade sin årliga påskmiddag. Mottot för kvällen var ”är det egentligen gangsta”? Eftersom image är allt inledde vi kvällen med att måla gangsta-ägg. En vild diskussion utbröt om vems konstverk som var mest hårdkokt. Enligt Valle är kontrasterna det viktiga, medan Kekke satsade på kvantitet. Jenny körde på stencool graffiti, men Tomas avslöjade sin ålder genom att satsa på ett retro-ägg.

Ägg

Trots att våra matplaner delvis sprack på grund av dåligt utbud på Slemmis blev ändå middagen en succé. Kvällen avslutades med en rafflande fyrmannaduell i tornbyggandets ädla konst. Nyckelorden bland kvällens samtalsämnen var gangsta, mat, hunger, gangsta, årsinkomst, bloggande, gangsta, ekonomer, och behändiga flickvänner. Vi insåg snabbt att vi tagit oss vatten över huvudet i och med vårt val av ämnen. Nästa års påskmiddag planerar vi därför att hoppa ner ett steg i ambitionsnivå och behandla växthuseffekten, vattenproblemen i Afrika, slutförvaring av kärnavfall, Palestinakonflikten, samt en gång för alla reda ut om Pluto är en planet eller inte.

Vinnarinstinkt

Fullständigt allvarligt…

måndag, april 6th, 2009

När man läser tidigare inlägg så ser man en tydlig trend i typen av inlägg, och det är att alla är nästan överdrivet humoristiska.
Nu är det ju som vi alla vet så att livet inte är en dans på rosor, och därför är det viktigt att komma ihåg att alltid vara allvarligt fokuserad…
Därmed bifogar jag här en bild på en Fullständigt Seriös Kiwi i Fanta, som en påminnelse till er om att ta er själva på lite större allvar.

//Johan Albihn, fullständigt allvarlig