Archive for april 6th, 2009

Fullständigt allvarligt…

måndag, april 6th, 2009

När man läser tidigare inlägg så ser man en tydlig trend i typen av inlägg, och det är att alla är nästan överdrivet humoristiska.
Nu är det ju som vi alla vet så att livet inte är en dans på rosor, och därför är det viktigt att komma ihåg att alltid vara allvarligt fokuserad…
Därmed bifogar jag här en bild på en Fullständigt Seriös Kiwi i Fanta, som en påminnelse till er om att ta er själva på lite större allvar.

//Johan Albihn, fullständigt allvarlig

På tal om påsk och mat…

måndag, april 6th, 2009

När jag ändå är igång tänkte jag bara passa på att berätta vad jag tycker om köttbullar. Ända sen mina första dagar i spexet jag varit förföljd, inte av Sy & Smink-tjejerna som man lätt kunnat tro, eller i alla fall önskat att det vore, utan av köttbullar. Förmodligen började allt som en slump våren 2006. Det nalkades påskfest och som traditionen säger anordnas den som ett stort knytkalas med alla de läckerheter. Dekorgruppen som jag då tillhörde (detta var långt innan man började införa militära konstigheter i dekorsammanhang) fick i uppgift att rulla köttbullarna till detta partaj, sagt och gjort. Faktum var att jag till och med tyckte det var lite trevligt, man fick ju känna sig lite duktigare än t.ex. PR som hade den busenkla prinskôrven. Nästa år var det PR-gruppen jag hängde med, och mycket riktigt blev vi ansvariga för köttbullarna. Jag vill gärna tro på slumpen men jag börjar ana oråd, hur som helst valde jag att tysta ner saken. Ytterligare ett spexår gick och denna gång var det dags för mig att skriva manus, och vilket manus vi skrev! Det var bäddat för succé och allt kändes så himmla bra, och så vart de dags för ännu en påskfest. Jess, ni gissade rätt, manus skulle rulla bullar. Nä nu jävlar var det personligt! Som sig bör gick jag till attack mot Spexmästeriet med alla tillbuds stående medel. Visst fick de ett par kängor men inte i närheten av att det rättfärdigade det lidande som jag fått utstå. På grund av denna särbehandling hade jag beslutat mig för att lämna spexet till detta år. Jag valde dock att stanna ytterligare ett år mot att direktören lovade att jag aldrig mer skulle behöva rulla en köttbulle. Nu börjar det återigen dra ihop sig mot påskfest och jag passar på att redan på förhand lyfta varningen finger…

…måste jag rulla köttbullar denna gång blir det vedergällning, och då snackar vi inte om klipulver i sovsäcken eller häftstift på stolen, utan då snackar vi ett jädra الجهاد!

Ta er i akt! Jihad

// Valle

Påsken nalkas…

måndag, april 6th, 2009

För vissa är det känt, för andra är det inte det…

… det faktum att kyckling inte tillhör mina favoriter på middagsbordet. Faktum är att jag undviker kyckling i den mån jag kan. Mina vänner är alltid lika oförstående inför detta faktum, en del försöker övertyga mig att det är gott på riktigt, och en del hävdar att kyckling inte smakar något och något som inte smakar något kan ju omöjligt vara dåligt. Men problemet ligger inte i kycklingen smak, för det smakar verkligen inte särskilt mycket, och ibland smakar det till och med riktigt gott. Nå vad är problemet då? Ärligt talat har jag ingen aning mer än problemet torde vara psykologiskt förankrat. Man skulle tro att det är en reaktion mot dålig djurhållning, men då jag med stor förtjusning både äter grisar och kossor som förmodligen aldrig varit glada faller det alternativet. Kan det bero på fågelns roll som den ultimata frihetssymbolen? som inte förtjänar ett öde i mitt gap. Men som mitt förra bloggprojekt ”Valle Valross matblogg” lyckades förkunna, förövrigt det ända den bloggen lyckade förkunna, var att all mat förtjänar ett öde i mitt gap och man ska passa sig för att ge avkall på livets goda. Det är rätt uppenbart att resonemang inte leder någon vart, men det jag kan säga är att lite glas plötsligt fått mig att känna mig lite mindre ensam.

// Pip Pip Valle, kycklingens främste beskyddare