Archive for april 13th, 2009

Spexbankettoastning för rookies

måndag, april 13th, 2009

Om en knapp vecka har spexet premiär, och det betyder att vissa av oss spexbloggare ska toasta sin första premiärbankett någonsin. Att toasta en spexsittning är något helt annat än att toasta en vanlig sittning, och därför tänkte jag dela med mig av min mångåriga erfarenhet:

Våld är kul. Sittningsdeltagarna tycker det är roligt när någon gör illa sig. Att genomföra hårborttagning mha silvertejp har dock redan gjorts, så ni blir tvungna att hitta på något nytt.

Kadavren är lömska. De gamla spexarna, som benämns kadaver, är bittra typer som försöker intala sig själva att allt var bättre förr. De drar sig inte ens för att aktivt sabotera för de stackars toastarna. Jag rekommenderar elpistoler för att hålla dem i schack.

Avverka de mer komplicerade allsångerna så tidigt som möjligt. I takt med att sittningsdeltagarna blir… ”tröttare” så får de svårare och svårare att sjunga rätt toner vid rätt tillfälle.

Manusgruppen 2008

Håll stilen! Visa att ni håller en hög klass. Slips är en självklarhet. Det är ju faktiskt inte något Norrskensröj ni ska toasta.

Och slutligen: Strunta i ”råd” från gamla manusrävar. Vad vet egentligen dom?

Premiärbanketten 2008

Erik Palmér

måndag, april 13th, 2009

Erik Palmér! mannen, myten, legenden…

Många känner säkert till hans stordåd i lulespexet, tex. såg han till att spexet Jeanne d’Ark slog rekord i sönderslagna svärd. Han har även spelat den fjolligaste geishan i Lulespexets historia, samt infiltrerat Buffalo Bill utan att överhuvudtaget bli upptäckt. Det ni kanske inte känner till är att denna fantastiska man även har ett förflutet som skyttegruppchef, och han lyckades bli utsedd till plutonens ljus inte mindre än tre gånger. Bilden nedan är tagen under ceremonin då han fick utmärkelsen för andra gången, som den spexare han är hade han givetvis apterat sprängmedel under plutonschefens stol.

Erik Palmér! En fantastisk man helt enkelt!