Archive for april 23rd, 2009

Dikter

torsdag, april 23rd, 2009

Vi på Spexbloggen blev nyligen uppmärksam på att vi klättrat till inte mindre än 3:e-platsen i kategorin dikter på bloggtoppen.se. Det tycker vi givetvis är toppen, om än något skrämmande.

För att fira detta, och försöka leva upp till vårat välförtjänta rykte, tänkte jag passa på att publicera en riktig gammal goding till dikt, diktad direkt och helt okonstlat ur ren smärta av den söta 1400-talspoetrisen Marie av Anjou.

Innan ni läser dikten kan ni med fördel komma i stämning med en enkel liten EMO-ritual. Pressa citron i ögonen, ta på er en ljusblå tvångströja och hoppa nästan utför ett stup, för nu passar det att bli avgrundsdjup.

Min ångest är en rostig plog

– av Marie

Min ångest är en rostig plog,
som genom vintern plöja.
Snyggare plog finner du nog,
som också snö kan röja.

När den ändå tar snö, kan den även ta mig,
ty jag känner sån otäck plåga.
När du inte är här så kvittar det dig,
om plogen släcker min falnande låga.

Musikerhumor, del 2

torsdag, april 23rd, 2009

Jag traskar runt på estraden på Kulturens hus.

-Mattias, ser du vilket djur jag är nu?
-???
-En scengångare!

(Ja, jo, jag vet. Men det var sent, och alla var trötta. Okej?)

Veckans insändare v.17

torsdag, april 23rd, 2009

The fucking tapemaster in da house!

Att äntligen se sitt verk i action är varje regissörs dröm och nu är dagen här och gick förbi igår. Killarna är hårda som fucking sten, som de säger, men så dryga. ”Allwright” säger jag, ”mer inlevelse Siberian Ice Drill”. Once igen. Men fuck he just ger mig fingret och säger ”jag spelar la som jag själv vill”. Sedan när sista tagningen var complete då föll hela bandet ihop i en hög och somnade. Jag funderade på att ringa Jocke Zuna och låna da stabspiska för att få dem att städa.

Inspelningsplatsen var noggrant utvald. Katakomberna va de mest gangstaa vi kunde hitta, valde mellan dessa och några på Nya Weeland men dessa katakomber vann tack vara avståndet till Ica ”gelly” på Porsön and it’s gangstaa style.

När det va dags för redigering tyckte Sonic Bassbox att ”nu är det nog!” men jag bara ”No! No! Nej! Så här kan vi inte ha de. Du har ju ingen kilt på den där bilden.” Vi hade trots allt bara gjort om den 365 gånger. Det är ingen class in the bands nuförtiden.

När jag arbetade med Tomten i hans Christmas musical year 76 tyckte jag att han var goddam ugly men de här pojkarna spöar skiten ur Mr Santa i fulhet alla gånger. How can they vara så fula?

But the resultat is over mina förväntningar och är så gangstaa att jag nästan svimmar.

// The fucking tapemaster over and ut