Archive for april 28th, 2009

Efterfesten!

tisdag, april 28th, 2009

När banketten var över var det dags att dra vidare, och haket för kvällen var inte helt onaturligt Tillbringaren. Som vanligt när det drar ihop sig till efterfest var spexlokalen da shit, fylld av minst lika mycket gemenskap som t.ex. Gula men utan konstiga lukter. Det frossades friskt på resterna från kadaverlunchen, och stämningen var hög. Framåt småtimmarna samlades Spexbloggens redaktion för att ta den obligatoriska partygruppbilden. Då vi inte vill avslöja våra hemliga tillhåll har vi låtit maskera bakgrunden i vitt kamouflage.

Slutligen utgick redaktionen plus tillhörande infiltratör till Subway Porsön för en nattmacka, en räkmacka och för att snacka. Vi hann med avancerade diskussioner om manusskrivande och scenisk framställning innan det var dags för den, han, han, hon, och James John Sean… Smith! Bad! Nej, Smith! Inte Bad! att kalla det en natt och bege sig hemåt. Den engelske mästerspionen lyckades till och med infiltrera en av redaktionsmedlemmarnas sovrum.

Text: Spexbloggen
Bild: Spexbloggen

Premiärbankett ur ängelperspektiv…

tisdag, april 28th, 2009

Såhär en vecka efter premiären har toastarna äntligen vaknat till liv och återanpassat sig till samhället. Vår skildring är spartansk och informativ eftersom vi alla vet att bok är bäst på riktigt…

Se upp i backen, 4 hål i nacken!
Premiären var ett faktum, stående ovationer, och på den följde sedvanlig bankett.
Medan gästerna drack sedvanlig fördrink fick vi rycka ut för att övertala dj’s-arna att Frankie-boy Sinatra är mycket bättre loungemusik än Hard House Mania 4.
När gästerna trippat in drog vi, styrkta av en customisead fördrink, igång kalaset med buller, bång, brak, lite skrik och en trampbil.
Sittningen pågick en hel livstid och innehöll allt man kan tänka sig från det smörgåsbord av bisarra händelser och traditioner som är en spexares tillvaro. En kort resumé i sann melodifestivalanda följer nedan:

Roliga timmen
Sång
Punsch
Stolta fäder
Hemliga direktörsklubben
Sång
Tändvätska
Blommor
Punsch
Pappa-skämt (Ja men det är väl inget att gaffla om)
Kapsyler och buteljer
Mats Folke
Punsch
Sjungande män utan frack
Lusen
Kilt
Styrelsen
Punsch
Mixad Chokladkaka

Efter Banketten var planen att det skulle bli dans och då gick redaktionen in i punschångorna…

Turné del 1

tisdag, april 28th, 2009

Crash boom bang är inte bara en episk låt av Roxette utan även tre korta ord som finns i varje buss vokabulär. Detta blev ytterst uppenbart tio minuter efter Umeå. Äntligen hade Jenny somnat, Kekke slumrat litegrann och Tomas hunnit slappa a la gangstastyle med Valle bredvid sig minst lika gangstaslapp då det hände. Spekulationerna var många och sträckte sig från ”vi touchar sidlinjen” till ”backluckan är öppen”. En vanlig spexförening hade kanske nöjt sig med att få punktering på ett däck, men eftersom Lulespexet är större än så passade vi på att ta två däck i en smäll. Trots den obefintliga hastigheten och det obefintliga ljuset hade vi massa energi, så Fucking Gimbersson och Glenn (från Göteborg?) kunde ge sig på det mödosamma arbetet att fixa biffen.

Många skulle ha tappat modet i denna situation, men Army of Dekor såg genast den extra packytan inuti det trasiga däcket, ensemblen utvecklade en rescue-plan innefattande en rosa flamingo och en viss bloggförfattare insåg snabbt fördelen med att använda reflektioner från rakade huvuden till att sända morsesignaler. Det kan också vara så att Army of Dekor plantat detta då deras ansvarige pratade om den borttappade skruvmejseln när han tittade ner i vad som var kvar av däcket, detta alltså för att få det extra packutrymmet. Men nog pratat om vem som orsakat vad, lynchningarna kunde vänta tills morgondagen. Det gäller att se möjligheterna, det resulterade ju i alla fall i ett blogginlägg.