Archive for maj 3rd, 2009

Turné del 2

söndag, maj 3rd, 2009

Till slut tog sig trots allt ett tilltufsat turnégäng fram till Stockholm, där Karl XII väntade tillsammans med vissa marktrupper. Nu var det dags att visa stockholmsspexarna vad vi kunde, och det gjorde vi.

Stockholmsföreställning

Men en Lulespexturné är ju så mycket mer än så, utöver föreställningen han vi vimsa runt i Stockholm en hel del. Vi besökte en park, en gammal stad, och ett museum med stora kanoner. Det spexigaste som hände var nog när vi upptäckte att kanonerna inte bara var brukbara, de var till och med laddade! Plutonens ljus Erik blev minst sagt förvånad, men det var inget mot hur förvånade invånarna i det närliggande bostadshuset blev.

PANG!

På kvällen besökte vi typ världens högsta torn. Från det tornet såg man ända bort till Globen, det kändes som taket på jorden. Därefter besudlades turnébussen med spexianer på sovhumör och vår Volvo 8700 kunde som ett tyst råmande vilddjur plöja genom aprilnatten. Ett gäng yrvakna yrväder med bortdomnade bakdelar landade till sist i norra Sveriges 3:e största metropol, efter Pite och Surlule då. Sagateaterns klaustrofobiska loger med obefintlig ventilation fick till och med veteraner från en Vikingasagas episka Umeåturné att känna nostalgi.

En massa tjejer

Sedan var det dags för ännu en föreställning, ännu en nedpackning av all dekor, och ännu en fest som började någon gång vid midnatt. Lulespexare med tveksam festfaktor tog den tidiga bussen till sovstället, de med hög festfaktor tog den sena bussen, och vissa festar väl fortfarande.

Höjdpunkter från turnén:

  • Älgbrölsburkarna i Kaknästornets souvenirbutik
  • Reaktionen från expediten när vi hade lekt med ovan nämnda burkar ett bra tag
  • Stockholmsnissen som visste allt om Kalle 12 men trodde mer på sina egna teorier
  • Tjejerna och killarna i MESK

Text: Spexbloggen
Bild: Spexbloggen