Archive for maj 17th, 2009

Sista föreställnings-festen, del 1

söndag, maj 17th, 2009

Så var sista föreställningen för våren avklarad, och så även den traditionella efterföljande festen. För er som inte var där (eller var där, men inte minns något) vill spexbloggen prersentera en sammanfattning av alla gycklen. Eftersom gycklen var så många och så bra rymdes inte alla i ett enda inlägg, så det får bli ännu en följetong här på spexbloggen. Nåväl, vi kastar oss rätt in i del 1:

Johan och Tomas presenterade en nedbantad version av Karl XII. Gycklet var kraftigt inspirerat av ett liknande gyckel förra året som i sin tur var kraftigt inspirerat av ett liknande gyckel för jättejättelänge sen. Gycklet inkluderade såväl pyroteknik som fabulösa Fabilus-skrik. Omstarten blev passande nog en förkortad version av förra årets förkortade version av Jeanne d’Arc. Vi fick även en andra omstart, där vi presenterade en förkortad version av Wasaspexet ”Guldruschen”. För er som såg gycklet kan det här vara svårt att tro, men den andra omstarten var faktiskt helt improviserad. Betyg: Fem av fem hästhuvuden!

Regissörer, koreograf, och sångansvarig, även kallade The leaders, berättade med en sång en massa personliga detaljer om ensemblen som vi inte visste om att vi ville veta. Betyg: Fem av fem skvallertidningar! Och festdeltagarna skulle inte behöva vänta länge på mer skönsång…

Det var nästan så man kunde tro att Shotsakademien cosmopolitan var en kvinnlig motsvarighet till Snapsakademien. Vi som njöt av sången kunde bara tänka: ”vilken snygg stämsång!” och ”Hur många låtar har de egentligen förberett?”. Pikningarna mot Snapsakademien var för det mesta mer träffsäkra än man vill erkänna, men undertecknad måste få framhålla att han alltid sjunger rätt låt. Tonerna kanske blir lite fel ibland, men låten är alltid rätt. Hursomhelst, betyget blir: Fem av fem sångkronor!