Archive for juni, 2009

Veckans pryl v. 26

söndag, juni 28th, 2009

Den första prylen i denna följetong är inget mindre än ett genialiskt utrotningsverktyg av alla typer av irriterande flygfän och oknytt:

The BugSquatta 2000!

Utrustad med två starka tillslagsmojänger och ett klassiskt pistolgrepp är BS2k varje ilsken getings mardröm. Laddas med en enkel enhandsrörelse som spänner avfyrningsfjäderna och  gör BS2k direkt klart för använding.

Den röda färgen på den så kallade tillslagsytan visar tydligt vilket håll som är framåt för att undvika personskador i samband med avfyrandet. Ett väl synligt och ytterst pedagogiskt poängsystem gör även det hela till en tävling för hela familjen och sporrar dig till att söka större villebråd, så som flodhästar och rådjur.

BugSquatta 2000, when you want to pack the punch!

Rekonstruktion

söndag, juni 28th, 2009

Efter utrikeskorrespondenten Valles inlägg från Norge har många velat se hur det egentligen gick till att räkna 12 800 kronor i mynt. Tyvärr har vi inga bilder från det tillfället, men vi gör det näst bästa och presenterar en rekonstruktion av hur det kan ha sett ut. Eller kanske inte. Äh, här kommer bilden hursomhelst:

Varför slår han sig inte fördärvad?

PS:
-Vad har Sverige emot Norge?
-En lång landsgräns, tyvärr.

One time, at band camp…

lördag, juni 27th, 2009

… lite så är Kina för mig.. Det går alltid att associera till min Kinaresa och det tar liksom aldrig slut med information om den..

Kinerser klarar inte av engelska språket så bra i alla lägen. Det är så konstiga krumelurer till bokstäver. De verkar dock vara väldigt impade av bokstäverna och man kunde hitta otaliga tröjor med långa rader av randombokstäver på. Mellanslag behövs inte och har man bara satt dem ungefär i rätt ordning borde det funka..

Jag hade som uppdrag att fotografera roliga skyltar och texter..

se norrmän…

fredag, juni 26th, 2009

Jag är just hemkommen från en mycket intressant arbetsdag, som sträkte sig från 0700 -> 2100. $$$$…   … och på tal om pengar, dessa norrmän förstår jag mig inte på…    … min sista kund för dagen var en lite småsuspekt norrman med en snygg fru, inge konstigt med det. Han hade beställt 10 backar Pepsi, 10 backar Pepsi Max, 10 backar Villa (äckligt!), 10 backar Solo osv… ja ni fattar, en del brus. Då denna norrman förmodligen är rätt kass på att betala sina räkningar i tid så har han blivit en så kallad kontantkund, dvs. en kund som betalar kontant vid leverans, ingen konstigt i det. När jag efter mycket möda, värmeslag, ond rygg och typ 30 minuter lyckats lasta in alla 100 läskebackar i hans garage så har det blivit dags för betalning, och tro fan att jag tappa hakan när han yrkade på att få betala med MYNT! Nopp!, han skojade inte, 12800 NKr i MYNT! Ni kan säket gissa vem som fick räkna igenom dessa inte bara en gång utan två jävla gånger, Yes jag har suttit och räknat mynt från 1900 -> 2100. Den enda tillfredsställelsen är att tanterna på Ringnes också kommer att få räkna pengarna, mohaha.

Typisk Norrman

Typisk Norrman

Midsommar

tisdag, juni 23rd, 2009

Midsommar!
Sillens, nubbens, små grodornas, kransarnas och midsommarstångens högtid!
Men också regnets dag och männens alldeles speciella grilldag. Det är nu de får tillfälle att visa upp sina kunskaper inte bara för familjen, utan också för alla gäster.  Att även regnet har sin speciella dag på midsommar kan dock ställa till problem för dessa grillmästare. Kolet blir surt, elden vill inte alls.. Och utan eld, ingen glöd. Mer tändvätska! Tändstickan eller tändaren blåses ut av vinden och gästerna får agera vindskydd.. Till sist blir det oftast fjutt på elden och köttet kan grillas. Och det blir inte alls bränt, bara hälsosamt svart och det har fått en smak som är misstänkt lik tändvätska…

Nubben tas, bag in boxar töms och natten är ung fram till gryningen…

Min midsommar innehöll en del klyschigt och en del oklyschigt.. Till exempel så hade vi klyschig sill-lunch och oklyschig sol hela dagen. Dessutom temafest med det innovativa temat Midsommar.
Det här är jag i min somriga outfit.. Upptill designad av IKEA och nertill designad av moi… Jag surrade en hel del med alla gäster under kvällen och sjöng  ”Vi äro små humlor vi. Bzz, bzz.” innan Hallands fjäder avnjöts. Allt för att passa in i rollen..

Fotografiet är taget av min mor som ännu inte har lärt sig att kameran bör vara stilla när man tar en bild..

Vet inte om det behöver förklaras att jag är en humla..

Murphys lag

lördag, juni 20th, 2009

Jag har nyligen flyttat, vilket betyder att jag sagt adjö till min gamla lägenhet, huset lägenheten fanns i, och hissen som tog mig upp till lägenheten. Som ett minne av just hissen har jag sammanställt lite statistik över hissens och mitt förhållande genom åren:

Statistik

Spexbloggens intelligenta läsare kan säkert räkna ut vid vilket tillfälle hissen inte funkade.

Reklampaus

fredag, juni 19th, 2009

1 av 2 spexgitarrister rekommenderar Gott & blandat!

Mums!

Världspremiär 2

torsdag, juni 18th, 2009

Vi här på spexbloggen är oerhört glada över att kunna presentera ännu en världspremiär – årets sommarhit Less Parti! Den östtyska trion LCD slog igenom 1974 med albumet Motorweg, och dominerade den elektroniska musikscenen fram till 1989 då de släppte singeln Vorsprung durch Dunka Dunka för att sedan försvinna spårlöst. Men nu, 20 år senare, gör de alltså comeback – och vilken comeback!

Meddelande i plural!

tisdag, juni 16th, 2009
  1. Nu är Valle inne på dom sista självande timmarna i det här skitlandet, och för att han även i fortsättningen ska kunna utstå Bullens pilsnerkorv, Mamma scan och svenskar i allmänhet flyttar han temporärt till ett ännu jävligare land, NORGE. Han ska alltså skapa kontraster
  2. Den östtyska huligan-house-trion, LCD släpper i veckan exklusivt hos spexbloggen årets sommarplåga Less Parti... Passa på att lyssna er less innan alla andra gjort det.

LCD

Humor på beställning

måndag, juni 15th, 2009

Det där med humor kan vara svårt. Man gör sitt bästa, men så får man höra av en vän att man borde skriva några roliga inlägg här på bloggen. Så det är väl bara att göra ett nytt försök och hoppas att det blir bättre mottaget. Men först en liten varning: är du allergisk mot ordvitsar bör du sluta läsa ungefär här.

Tänk om Apple…

  • …skrev en helt ny opera, som de kallade för iDa.
  • …tog fram en vitlökssås, som de kallade iOli.
  • …skrev ledmotivet till en Rockyfilm, och kallade det för iOfTheTiger.

Yo Adrian!

Det går ju som en… äh.

lördag, juni 13th, 2009

Det finns mycket svårt jag försökt mig på i spexsammanhang genom åren. Till exempel att spela i rätt tonart, eller att rulla köttbullar, eller varför inte att försöka komma på fyndiga ordvitsar. Men inget av det här kommer i närheten av den ultimata prövningen: att dansa.

Underbara människor!

En bit in på spexåret kändes det som om det skulle gå bra. Jag fick uppmuntrande kommentarer om att jag ”dansade bra för att vara kille”, och efter mycket repeterande började jag komma ihåg vilka steg vi skulle göra när. Sen började vi träna i en sal med speglar, och till min fasa upptäckte jag att min spegelbild såg ut som en spastisk FC Z-Tore.

En svagare person skulle i det läget ha brutit ihop, men jag insåg att det bara var att kämpa vidare. Det skulle bli en (ung) John Travolta av mig! Och efter månader av träning… blev det inte det, långt ifrån, men det blev i alla fall något som med god vilja kunde kallas dans. Och för mig var det gott nog.

Och det var berättelsen om det svåraste jag gjort i spexväg.

Tankar en onsdag

onsdag, juni 10th, 2009

Ska snart åka söderut. Måste skaffa lite färdkost inför den långa tågresan. Lite färdkost för att jag ska fara…

..Farkost, helt enkelt..

P.S. Undrar om pappa ska ha nåt?  D.S.

(Det är inte sent och jag är heller inte trött, så jag kan inte skylla på det, tyvärr.)

Musikerhumor, del 3

tisdag, juni 9th, 2009

Jag spekulerar under en spelkväll:

-Har ni hört om när en av de tre tenorerna var sjuk, och de fick ta in hans ersättare, Placebo Domingo?

(Samma ursäkt som för föregående inlägg i serien: det var sent, och jag var trött.)

WASA i LULE

söndag, juni 7th, 2009

Bättre sent som alltid eller hur var det man nu brukar säga? Efter att ha finputsat texten i någon månad är vi nu redo att presentera en episk spexrecension värdig våra vänner i Wasaspexet.

Poca och Dödgrävaren

Den 10 maj besökte de finska spexarna Luleå för att ge den absolut sista föreställningen av Guldrushen eller Guldduschen eller En gång i Kanada eller Det våras för Dawsons Crack eller… nu får det väl ändå räcka? Efter att ha bevittnat några Wasaspex genom åren så satte sig spexbloggens utsända till rätta i salongen och det var inte utan viss förväntan föreställningen kunde dra igång, men först efter vissa tveksamheter från en viss dödgrävare. Publiken hann till och med börja undra om man inte kan dö stående.

Hetta och passion värre än Titanic

Spexet utspelade sig i den lilla hålan Dawsons Crack, där just dödgrävaren verkade vara den enda framgångsrika företagaren. Att vara borgmästare på ett sånt ställe måste vara dötrist, och att beställa en drink på Beanies bar verkade rent ut sagt dödfött. (Även om det tydligen gick bra att skjuta på betalningen, hur man nu skjuter på ett verb.) Utöver ovan nämnda karaktärer var spexet även förärat med en sheriff som påminde om en repig CD-skiva, en fantastiskt söt indian som smög runt på lätta tassar, samt the Dalton bros. som helst opererade i klunga eller buskage. Spexbloggen fascinerades gång efter annan av det övertygande skådespeleriet, både på bredden och snedden.

The Daltons vs. Borgmästaren

Precis som här i Luleå är ett Wasaspex fyllt av väldigt skruvade karaktärer som med jämna mellanrum brister ut i sång, dans, och ibland trans. Och precis som i Luleå har publiken möjlighet att visa sin uppskattning genom att ropa efter mer, något som hände till exempel efter en fantastisk shootout med grymma bullet time-effekter (credd till herr beatbox). Till skillnad från Luleåspexet kan humorn ibland bege sig på utflykter under bältet, in i byxan, och så vidare… och det är inget vi erkänner att vi uppskattar, fast ni Wasaspexare vet sanningen.

The Devil in miss Bean

För att summera: Guldrushen är med stor överlägsenhet The best Wasa spex ever, i alla fall det bästa vi har sett. Redan nu ser vi fram emot nästa års spex!

Höjdpunkter:

  • Pianot… och stackars Minna.
  • Dödgrävarens gangstarapp – så rätt!
  • Det svängiga bandet.
  • Den efterföljande festen.
  • Alla grymt trevliga människor… och kvinnor i skor. Barfota går också bra förresten!

Text: Spexbloggen
Bild: Rickard Sundström

En spexares mailväxling…

lördag, juni 6th, 2009

…med Sverigedemokraterna.

Hej!

Jag undrar vad ni tycker om att det ska vara en massa moskéer i
Sverige. Alltså, jag har inget emot muslimer, de får jättegärna be
hemma om dom vill, men har man en religion i ett land är det den
som gäller. Då tycker jag inte att man ska behöva se t.ex. en
massa minareter. Håller ni med mig om det?

***

Hej

SD vill stoppa byggandet av fullskaliga moskéer dvs med minareter och kupoler osv.

***

Bra! Då kommer vi till min nästa fråga: hur tänker ni göra för att
stoppa byggandet av fullskaliga kyrkor? Och vad vill ni göra av alla
kyrkor som redan finns?

***

Vi har inga ambitioner att stoppa byggandet av kyrkor, och inte heller att riva några befintliga.

***

Ursäkta, men nu blir jag lite besviken. Jag trodde vi var överens om
att det är dåligt när andra religioner slår upp sina byggnader i ett
land som redan har en egen religion. Här ska det inte komma några
mystiska religioner från mellanöstern (kristendom, islam, eller vad
det nu kan vara) och konkurrera ut våran beprövade asatro! Jag är
medveten om att speciellt kristendomen med alla sina kyrkor
överallt kan bli svår att stoppa, men med Oden och Tors hjälp är
jag övertygad om att vi ska lyckas.

För övrigt anser jag (precis som ni, hoppas jag) att det var ett
stort misstag att frångå runskriften för latinska bokstäver och
arabiska siffror. Sån där multikulturalism kan aldrig sluta bra.

Förhoppningsvis framgår ironin tillräckligt tydligt. Grattis på nationaldagen Sverige, och glöm inte att rösta imorgon!

Nonstop? nä… nonsens!

torsdag, juni 4th, 2009

För att förska imponera på alla hälsovägledare så låter jag beskriva en process som kanske stämmer in väldigt väl på en ännu icke nämnd spexare. Jag passar även på att illustrera detta rätt så troliga förlopp med en ganska liten men hyfsat uppiggande bild.

Fet digestion, fet lekamen,
fet exkretion, kadaver examen.

Jippi?

Spinal Tap vs Snapsakademien

onsdag, juni 3rd, 2009

Spinal Tap:

Har stärkare som går till 11.

Snapsakademien:

Har valspråket ”Gärna vackert, men helst starkt.”

Spinal Tap:

Går ibland vilse på väg till scenen.

Snapsakademien:

Vid en spelning på Kulturens Hus gick de ner i garaget för att sjunga upp ”eftersom det är så bra akustik där”. När de skulle gå tillbaka upptäckte de att dörrarna till Kulturens Hus hade låsts för kvällen…


Här är akademikerna än så länge lyckligt ovetande om att de är utelåsta.

What would George Lucas do?

måndag, juni 1st, 2009

Två gamla spexrävar chattar om ett Gustav Vasa-synops. Vi kommer in mitt i diskussionen:

[18:29:19] Ballar-av-stål-Mats skriver: Kanske borde gjort det så istället ja. Och! Om de skriver slutet tillräckligt bra kan det ses som en "prequel" till Erik XIV!
[18:29:26] Ballar-av-stål-Mats skriver: Såna är ju sjukt inne just nu
[18:31:06] Robinson-Tomas skriver: Ja! Fast utan Jar-Jar.
[18:31:16] Ballar-av-stål-Mats skriver: ...eller...?
[18:31:32] Ballar-av-stål-Mats skriver: Jar-Jar Sture den äldre!
[18:32:19] Robinson-Tomas skriver: Tänk på stackarn som söker scen. "Grattis, du kom med i ensemblen. Du ska få spela..."
[18:32:41] Robinson-Tomas skriver: Birger Jar-Jar!

JAR! JAR!