Archive for november 12th, 2009

Navelskåderi

torsdag, november 12th, 2009

Tack vare en massa internetmagi kan vi på Spexbloggen se hur många som besöker oss, var de kommer från, vad de röstade på i senaste kyrkovalet, samt mycket annan intressant information.

Planerna för världsherraväldeKarta över var några av våra besökare kommer ifrån. Vi har, som ni kan se, redan erövrat Brasilien. Nästa mål: Bolivia.

Till exempel kan vi se att många av våra besökare kommer till oss via diverse sökmotorer. Och då frågar man sig förstås vad dessa personer är ute efter. Med andra ord, vad använder de för sökord? Här kommer ett urval av sökorden som har lett vilsna surfare till oss, samt mina personliga reflektioner om hur bra vår blogg svarade mot just dessa personers behov.

  • Svininfluensan – det vanligaste sökordet. Och tja, inlägget inkluderade ju faktiskt en länk till krisinformation.se.
  • Ordvitsar – say no more! Vi har den kanske främsta samlingen ordvitsar utanför Göteborg.
  • Turkosa prydnadsdjur – jo, faktiskt. Och jag är övertygad om att den som sökte på det hamnade rätt. Testa själv att söka på turkosa prydnadsdjur och se vad det första resultatet du får upp är. För du påstår väl inte att Google skulle ljuga?
  • Otaliga varianter på ”Om du var ett hav” – jo, Jennys inlägg har gett oss mycket trafik[1]. Men eftersom det kan uppfattas som lite oärligt att lura hit folk som söker på låttitlar/texter är det kanske något vi ska avhålla oss från i fortsättningen. Jag menar, Imagine om vi höll på så. De som kom till oss från Google skulle säga Here we are now, entertain us, men när de upptäckt att de blev lurade skulle de snarare reagera med ett I can’t get no satisfaction. Nej, ingen vill ju att det ska kännas som man är Stuck in a moment you can’t get out of.

[1] Och jag fick vara påskhare!