Archive for juli, 2010

Är livet ett helvete?

måndag, juli 26th, 2010

Vad gör man en lördagkväll?

lördag, juli 24th, 2010

Att göra slut

lördag, juli 17th, 2010

Är du i ett förhållande som det börjar bli dags att avsluta? Vet du inte hur du ska säga det till din partner? Känns ”det är inte du, det är jag” som en sliten klyscha? Var inte orolig, Spexbloggen kan presentera en helt ny, fräsch, klyscha som säger allt som behöver sägas. Varsågod!

Förr var vi ett radarpar
precis som, du vet, The Edge och Bono
men nu har vår relation blivit ohållbar:
om jag är Paul McCartney är du Yoko Ono

U? 2.Den gamla goda tiden

Sommardvala

måndag, juli 12th, 2010

Det verkar som om Spexbloggen gått in i sommardvala. Därför tänkte jag ge mitt bästa tips på roligt tidsfördriv som man kan ha mellan blogguppdateringarna. Bara att följa instruktionerna:

  1. Hitta på en klatschig slogan för dig själv, min får bli; ”Johan Vall är ball som en tall som står pall för ett bombanfall”.
  2. Översätt sloganen till spanska med Google translate. I detta fall ”Johan pelota ley es como un taburete alto en reposo durante un bombardeo.”
  3. Översätt den spanska översättningen tillbaka till Svenska.
  4. Upprepa proceduren till du får samma slogan oavsett vilken väg du översätter, i mitt fall: ”Johan basebollag är som en hög pall att representera en attack.” eller ”Johan equipo de béisbol es como un taburete alto para representar un ataque.”
  5. När ni gjort det finns det sedan 55 språk till att prova! Min favorit är nog Isländska; ”Johan är valet bollen medelstora företag, genomförande av kränkande flyganfall.” eller ”Johan er valkosturinn boltinn meðalstórra fyrirtækja, framkvæmd af móðgandi slær í lofti.” Ni får gärna posta eran favorit som en kommentar, bästa översatta slogan vinner en middag med Spexbloggens gastronomiexpert Tomas!

Mycke nöje, och glad sommar önskar Spexbloggen

Spanniens sak är sSpexbloggens sak