Archive for augusti, 2010

Ett tillkännagivande

tisdag, augusti 24th, 2010

Jag hade absolut inte tänkt syssla med det här det kommande året. Och när folk frågade mig om det, var mitt svar alltid klart och tydligt: ”Nej.” Och det svaret var till hundra procent sant… i alla fall då. Men sen fick jag en oväntad förfrågan, och får man en förfrågan får man förstås förutsättningslöst fundera över sina förutfattade föreställningar. Hursomhelst, jag säger inte att jag ändrat mig, men till slut blev ändå svaret: ”Ja.”

Jag kommer att leda Allsång på Skansen nästa sommar.

Sidan femtifyra, allihopa! Är ni med?Skansen 2011?

(Med reservation för att den ”förfrågan” som nämns i texten ovan möjligen inte var en officiell förfrågan, eventuellt inte kom från SVT, och kanske aldrig existerat över huvud taget. Resten av texten kan mycket väl även den vara lögn.)

Text: Spexbloggen
Framtidsfoto: Alf och Mats

Där fick Lule så dom Superteg

onsdag, augusti 18th, 2010

Jag är just hemkommen nysatt inofficiellt världsrekord i ineffektivt samt ett lika nysatt världsrekord i effektivitet. Inte mindre än 41 skott och trots det inte ett ända mål för Norrbottens björnar! Hockeybockylaget Björklöven å andra sidan sköt typ 2 skott och gjorde 2 mål! Vissa dagar är mer smärtsamma än andra att vara Luleneger* i exil.

Super?

* ”Luleneger” är inte en rasistisk term, utan kommer från det faktum att de Bodensare som förr i tiden jobbade vid Norrbottens Järnverk i Luleå var helt sotiga när de kom hem efter en hård arbetsdag. Under senare tid har det dock visat sig räcka med att vara Bodensare och på något sätt verksam i Luleå för att förtjäna epitetet. Det är inte bara Sveriges krona det går inflation på…

Sommarjobb

måndag, augusti 9th, 2010

Då kommunerna i Sverige mer och mer drar in på sommarjobbsplatserna så tvingas studenter söka sig till allt mer extrema arbetsmöjligheter. Vi visste dock inte att det var så här illa…

Ett ödesdigert misstag

söndag, augusti 8th, 2010

När jag sprang genom korridoren hörde jag hur mina förföljare var mig hack i häl.

Den här gången kommer de att skjuta för att döda.

Jag saktade inte ner på farten ens när min väg förde mig bara decimetrar från ett av alla de bottenlösa schakt som verkade finnas utspridda överallt på Dödsstjärnan.

Har inte rymdimperiet hört talas om räcken? De har råd att bygga ett vapen som kan spränga planeter, men kan inte anställa ett enda skyddsombud!

Jag slog snabbt bort tanken; om jag skulle överleva måste jag vara fokuserad. Efter att ha sprungit genom en dörröppning sköt jag sönder dess kontrollpanel, och hörde hur dörren slog igen bakom mig. Förhoppningsvis skulle det ge mig några sekunders försprång.

När jag rundade nästa hörn kunde jag inte tro vilken tur jag hade: där stod Chewbacca! Nu var jag inte ensam längre, tillsammans hade vi en chans.

Chewbacca

-Chewie, jag behöver din hjälp! Vader har tillfångatagit Han Solo, och jag har inte hört av Luke sen han gav sig iväg för att frita Leia!

Chewbacca lade huvudet på sned, tittade på mig, och sade:

-Det kortaste avståndet mellan två människor är ett leende.

Vad i…?

-Chewie, fattar du inte?! Han Solo är tillfångatagen! Vi måste hjälpa honom!

-Du kommer snart att omges av goda vänner och skratt.

Åh herregud.

Chewie log, rufsade mig i håret, och gick långsamt iväg medan han sade något om hur varje resa börjar med det första steget.

Fotsteg som ekade i korridorerna vittnade om att stormtrupperna närmade sig från alla håll, det fanns inte längre någon möjlighet att fly. Jag tog fram laserpistolen och förberedde mig på slutstriden, samtidigt som jag förbannade min dumhet:

Jag skulle aldrig ha tagit med en fortune wookie på det här uppdraget.

Har Spexbloggen startat en trend?

söndag, augusti 1st, 2010

Den uppmärksamme bloggläsaren har antagligen märkt ett mönster i frågorna vi lägger upp i högerspalten: svarsalternativet ”jag är hårdrockare” (eller varianter på det svaret) finns så gott som alltid med. Och det är ju inte så konstigt, ”jag är hårdrockare” är ett svar som funkar utmärkt oavsett om frågan handlar om vårens eventuella ankomst eller om huruvida fruktsallad är godare än semlor.

Nu verkar det som om denna trend börjar sprida sig även utanför Spexbloggen:

Jag är hårdrockare.Klipp från VLT 31/7