Archive for juni, 2011

In brightest day, in darkest night…

fredag, juni 17th, 2011

Egentligen är det ju lite låg klass på blogginlägg som bara länkar till andras Youtubeklipp, men när INGEN ANNAN SKRIVER NÅGRA INLÄGG HÄR PÅ BLOGGEN kan man väl sänka kraven litegrann. Och det är faktiskt inte ofta man får se filmtrailers som är så här roliga. Håll till godo!

Bröderna Wright – bakom kulisserna

tisdag, juni 7th, 2011

När vi närmade oss de sista föreställningarna av Bröderna Wright för några veckor sedan kände jag att något måste göras för att förhindra att detta fantastiska spex skulle glömmas bort. Men vad skulle jag göra? Plötsligt kom jag på en lösning som var lika enkel som genial: jag skulle spela in en dokumentär som avslöjade allt som hände bakom kulisserna före, under, samt efter en föreställning. Beväpnad med min trogna (om än något antika) digitalkamera satte jag omedelbart igång. Här skulle skapas filmhistoria!

Den ursprungliga planen var att producera en dokumentär på minst 90 minuter, för att kunna ge en heltäckande bild av spexet. Vissa oförutsedda händelser under inspelningen gjorde att slutprodukten blev något kortare, rätt mycket kortare faktiskt, men det är sånt som händer. Jag kanske inte hann få med riktigt så mycket som jag hade hoppats, men jag är ändå stolt att kunna presentera Bröderna Wright – bakom kulisserna!