Archive for juli, 2011

TV:ns utveckling i Japan

söndag, juli 10th, 2011

Då jag under 2 veckor lekte utrikeskorrespondent i det vänliga landet Japan stötte jag på ett underligt fenomen relaterat till hotellets tv-service. Följande lapp satt i ett litet ställ på skrivbordet:

Jag kände på mig att detta var något mycket revolutionerande och efter att ha använt den eminenta översättningstjänsten Google Translate med resultatet ”60 nyaste filmerna tenderar att titta på ¥ 1000” blev jag ännu mer uppspelt.
Det, mina damer och herrar, är interaktivitet på en nivå som inte finns i vårt eget avlånga land!

Jag la andäktigt fram en sedel på bordet framför TV:n och väntade. Då ingenting hänt på en halvtimme gav jag upp, men lämnade sedeln på bordet för säkerhets skull… dom kanske tittade i smyg.

Minnen från turnén

tisdag, juli 5th, 2011

Andra bloggar har redan berättat det mesta som är värt att berättas om vårens episka spexturné, men det finns kvar en del episoder som är värda att tas upp: till exempel vår episka Göteborgsföreställning! (Eller var det egentligen en Mölndalsföreställning?)

Föreställningen hölls på kulturhuset Möllan, en lokal som närmast kan beskrivas som västkustens svar på Radio City Music Hall.

Radio City Music Hall

MöllanLika som bär: Radio City Music Hall och kulturhuset Möllan.

Många stora namn har uppträtt på Möllan, det var till exempel här som Sten-Åke Cederhök och Tomas von Brömssen för första gången uppträdde som Albert och Herbert.* Men nu var det alltså våran tur! Och eftersom det gäller att synas hade vi annonserat vår ankomst i förväg, förhoppningsvis försvann inte vår affisch bland alla de övriga kommande attraktionerna.

Wright!Ett späckat program på Möllan.

Föreställningen då? Jotack, succé enligt spexbloggens opartiske reporter. Förhoppningsvis kan Lulespexet återvända till västkusten förr snarare än senare!

*Uppgiften är obekräftad, och inte nödvändigtvis 100% sann.

Lilla porsömästerskapen i attackschack

måndag, juli 4th, 2011

Piiiinsamt!!

söndag, juli 3rd, 2011

Nej vad pinsamt! detta träd på LTU i sin nya sommarskrud har prislappen kvar! (Eller är det en synlig tvättlapp?)

Guuu så päjnsamt!

kvarglömd prislapp?

Norran.se

lördag, juli 2nd, 2011

Lokaltidningen i Skellefteå-trakten heter Norran och detta kunde man finna på hemsidan idag:

”Berusad man i Bureå” punkt!  det är den mest(!) lästa artikeln

Till och med mer läst än ”stökig natt i Skellefteå” (som kanske skulle ha gjort en orolig eftersom man inte riktigt minns vad som hände kvällen innan och är rädd att det kan vara en bild på en själv i toppen på stadsfontänen)

och ”Spännande final på dragbåtsrodden” (ja men visst var det grabbarna på kontoret! de hade ju så roliga dräkter, det måste man ju få återuppleva)

och ”Postkodvinnare i Ursviken” (WOOT?? Vem? var? hur mycket??)

Nej… Berusad man i Bureå (OMG!! Hold the phone och stoppa alla pressar!)

He he he… Got to love it!

(Lägg också märke till nummer 10 på listan: ”Tidningen delas ut senare på lördag” -så att ingen blir orolig, liksom) 😉

”Mer energi! Överdriv!”

lördag, juli 2nd, 2011

En av sakerna jag minns bäst från vårens spexande är hur stämningen i ensemblen förändrades när det närmade sig föreställning. Spänningen gjorde att adrenalinet närmast sprutade ur öronen på oss alla, och all överskottsenergi vi hade inom oss hade säkert räckt till att driva ett gäng större serverhallar.

Det är svårt att beskriva den här känslan, så därför kompletterar jag med en bild på delar av ensemblen strax innan vår föreställning på Norrbottensteatern. Feel the energy!

Wright-ensemblenEye of the tiger! Eller… eye of the frustande vildhäst! Eller nåt.

Tankar längst E4:an

fredag, juli 1st, 2011

En vanlig Svensson-husbil rymmer följande föremål:  En mamma, en pappa, 2.3 barn, en hund (ev. två katter istället), 0.7 st kök och packning för ca tre veckors camping. Men gud förbjude om man även vill ha med skidor!! Det ryms omöjligt 1-2 par skidor i en vanlig Svensson-husbil hur mycket man än försöker.

Detta har familjen på bilden ovan löst på ett fenomenalt sätt – nämligen en TAKBOX!

(Familjen på bilden har allting med artikeln att göra)

Helt rätt! Vi på bloggen hyllar alltid ny och effektiv innovation! fler takboxar till folket!

(Men mindre husbilar på E4:an, vi på bloggen rekommenderar Inlandsvägen)