Archive for oktober, 2011

Exponentiell tillväxt

torsdag, oktober 27th, 2011

Jag satt och funderade över att universitetets bästa manskör Snapsakademien har växt mycket den sista tiden. Och då menar jag inte att sångarna skulle blivit vare sig längre eller bredare, vi har snarare blivit mer rent numerärt sett.

2008Snapsakademien 2008

För tre år sedan kämpade blott åtta tappra sångare med att höras i ljusgården, men nu får vi ledigt ihop 30 sångare till våra framträdanden. Det betyder att vi under dessa tre år har växt med ungefär 55% per år. Fortsätter utvecklingen så kommer vi om ytterligare tre år att kunna ställa upp med över hundra sångare på våra sjungningar!

2011Snapsakademien 2011

Självklart kan man även göra prognoser som sträcker sig längre in i framtiden. Jag gör det rimliga antagandet att den årliga tillväxten på 55% kommer att fortsätta i all framtid. Det innebär att Snapsakademien kommer att ha ungefär 4,5 miljarder medlemmar år 2054. Om vi räknar med att vi då har en världsbefolkning på ungefär 9 miljarder inser man snabbt att kören vid det laget kommer att tvingas bli en blandkör för att kunna fortsätta växa, eftersom alla killar redan är rekryterade. Tyvärr kommer denna åtgärd bara att skjuta upp problemet, eftersom det ett drygt år senare inte kommer att finnas någon då levande människa som inte redan är medlem i Snapsakademien. Och vad händer då?

Movie magic

torsdag, oktober 13th, 2011

HollywoodVar får de allt ifrån?

Eftersom Hollywood kommit på den briljanta idén att göra film av spelet ”Sänka skepp” (jo, det är säkert!) så funderar man ju på om det här kan vara början på en trend. Jag har brainstormat lite och tänkte presentera några pitchar till kommande storfilmer. (Om något filmbolag är intresserat är det bara att höra av sig.)

Två män.
Ett rutat papper.
En vinnare.
LUFFARSCHACK

Här tänkte jag mig att Kjell Sundvall kunde regissera (filmen får gärna utspela sig i ett norrländskt samhälle som döljer en hemlighet), och Michael Nyqvist och Mikael Persbrandt kan få spela huvudrollerna eftersom de ändå är med i 90% av alla svenska filmer som görs.

You will laugh.
You will cry.
You will learn that rock beats scissors.
STEN-SAX-PÅSE

Som ni märker av ovanstående text tänkte jag mig en internationell lansering av den här filmen. Lasse Hallström borde vara rätt regissör för att lyfta fram det känslomässiga djupet i historien. Släng in Anne Hathaway i en av huvudrollerna så börjar det lukta succé.

Och slutligen:

They were never supposed to find him.
But you can’t stay hidden forever.
KURRAGÖMMA

DiCaprio och NolanKostym är aldrig fel.

En thriller som samtidigt belyser individens utsatthet i det moderna samhället. Christopher Nolan regisserar, Leonardo DiCaprio spelar huvudrollen. Bara för dem att göra plats på hyllorna hemma hos sig för alla Oscarsstatyetter de kommer att få. Inception var ingenting mot det här.

Tweet tweet

måndag, oktober 10th, 2011

Vi på Spexbloggen är ju alltid on the cutting edge vad gäller webben och sociala medier och sånt, och nu tror vi att vi har gjort ett riktigt fynd: Twitter! Det är ett slags sätt att blogga… fast man kan bara skriva korta meddelanden… och man får bara använda text… äh, det är lite svårt att förklara, men det är tveklöst framtiden! Och en dag, när det här ”Twitter” slår igenom, kan vi skryta med att vi var först.

(För att följa oss på Twitter behöver du bara gå till bloggen och fästa blicken på högerspalten. Det ryktas om att man även skulle kunna använda s.k. mobila telefoner för sitt twittrande, men vi förstår inte hur det skulle gå till?!)

TwitterTweet? Tweet!

Pulp Fiction

måndag, oktober 3rd, 2011

Hon kom från Grekland och törstade efter kunskap. Hon läste teknisk design på LTU, det var där hon fick syn på mig. Hennes pappa var tydligen grymt rik, så jag bad henne att köpa mig en Cola. ”Visst”, sa hon, och bara halvminuten senare sa hon att

”Jag vill leva som vanliga människor,
jag vill göra vad det nu är vanliga människor gör,
jag vill vara med vanliga människor,
vanliga människor som du.”

SlemmisStudenterna har kallat butiken ”Slemmis” sedan urminnes tider. ”Ica Supermarket” har inte samma klang.

”Jag ska se vad jag kan göra” sa jag – det kändes inte som jag hade något annat val. Så jag tog med henne till Slemmis, jag menar, man måste ju börja någonstans. ”Låtsas att du är pank”, sa jag, men hon bara skrattade och tyckte jag var rolig. ”Du”, sa jag, ”jag ser inte någon annan här som skrattar. Är du säker på att

du vill leva som vanliga människor,
du vill göra vad det nu är vanliga människor gör,
du vill vara med vanliga människor,
vanliga människor som jag?”

Men hon förstod ingenting. Hon log bara ett innehållslöst leende och tog min hand.