Archive for oktober 13th, 2011

Movie magic

torsdag, oktober 13th, 2011

HollywoodVar får de allt ifrån?

Eftersom Hollywood kommit på den briljanta idén att göra film av spelet ”Sänka skepp” (jo, det är säkert!) så funderar man ju på om det här kan vara början på en trend. Jag har brainstormat lite och tänkte presentera några pitchar till kommande storfilmer. (Om något filmbolag är intresserat är det bara att höra av sig.)

Två män.
Ett rutat papper.
En vinnare.
LUFFARSCHACK

Här tänkte jag mig att Kjell Sundvall kunde regissera (filmen får gärna utspela sig i ett norrländskt samhälle som döljer en hemlighet), och Michael Nyqvist och Mikael Persbrandt kan få spela huvudrollerna eftersom de ändå är med i 90% av alla svenska filmer som görs.

You will laugh.
You will cry.
You will learn that rock beats scissors.
STEN-SAX-PÅSE

Som ni märker av ovanstående text tänkte jag mig en internationell lansering av den här filmen. Lasse Hallström borde vara rätt regissör för att lyfta fram det känslomässiga djupet i historien. Släng in Anne Hathaway i en av huvudrollerna så börjar det lukta succé.

Och slutligen:

They were never supposed to find him.
But you can’t stay hidden forever.
KURRAGÖMMA

DiCaprio och NolanKostym är aldrig fel.

En thriller som samtidigt belyser individens utsatthet i det moderna samhället. Christopher Nolan regisserar, Leonardo DiCaprio spelar huvudrollen. Bara för dem att göra plats på hyllorna hemma hos sig för alla Oscarsstatyetter de kommer att få. Inception var ingenting mot det här.