Archive for september, 2012

Direktören avslöjar det mesta!

måndag, september 17th, 2012

Hösten är här, och det är dags för den traditionsenliga direktörsintervjun. Plats på scen för 2013 års spexdirektör, Anton Westerlund!

Anton!

När jag var liten ville jag bli:
Bäst i världen på att klättra, detta gick dock snett den gången jag inte vågade klättra ner från ett träd jag klättrat upp i.

Första spexet jag såg var:
Lulespexet Karl XII, på min nolleperiod 2009. Det jag minns är framförallt bender-sången, och att jag blev inspirerad. Man kan säga att det är tack vara det spexet jag står där jag är idag.

Om jag vore en film skulle jag vara:
En blandning av Amelié från Montmarte, Donnie Darko och någon superhjältefilm. För att jag ofta har en historia att berätta, jag har inga problem med min fantasi, och för att jag är ganska enkel att ha att göra med.

En svensk klassiker, eller vara direktör för Lulespexet: vad är jobbigast, och varför?
Hittills har jag genomfört två moment (Vätternrundan och Vansbrosimningen), ska vi jämföra timmar leder spexet redan stort. Dock har spexet hittills inte fått mig så utmattad att jag inte kan gå nedför en trappa eller utsatt mig för 6 timmars ihärdigt regn. Men det kanske kommer…

Beskriv din värsta spexmardröm:
Att manus slutar rimma, att dekoren faller i bitar och att spexmästeriet glömmer bort en fest. Det hade varit riktigt tråkigt, men jag känner mig trygg med den stab jag har. Så sådana fadäser ska vi nog slippa i år.

Vad är bästa knepet för att överleva en spexteambuilding?
En bra madrass, jag har på mina två teambuildingar sovit på ett spartanskt liggunderlag och således vaknat med en viss ledvärk. Annars ska man ha sitt gladaste humör med sig och se till att hänga med så många uppsättare man kan.

I Bröderna Wright stod du på scen under den allra första scenen tillsammans med killen som spelade Otto Lilienthal. Är han en så stor diva som alla säger?
Trots att jag blott hade en replik (”Det här är VANSINNE!”) så var Otto på mig att ”det måste vara perfekt!”, varpå timlånga rep infann sig, halsen blåskriken och ryggen värkte medans ridån drogs innan ouvertyren spelades. Det var en tung replik.

Blir det ett spex nästa år också eller?

Jag är säker på det! Och jag litar på att du, spexare som icke-spexare vill vara med att skapa Augustus 2013!

***

Stort tack till Anton för att han tog sig tid att svara på våra frågor. Det enda som är oklart efter den här intervjun är väl om spexet kommer att handla om Vasaloppet eller Lidingöloppet, men det är bara att vänta och se. Eller sök spexet förresten, då får du veta det så mycket snabbare!

Ett besked

onsdag, september 5th, 2012

Vi på spexbloggen har fått frågan: kommer ni att livetwittra från den allra sista föreställningen av Taj Mahal, och den efterföljande festen? Dum fråga. SJÄLVKLART kommer vi att livetwittra! Följ oss på #sistatajmahalever!

GlädjeGlädjescener i New York efter spexbloggens besked.