Archive for februari, 2014

Vad kommer årets Lulespex handla om? Var med och tävla!

söndag, februari 16th, 2014

En av Lulespexets traditioner är att hålla temat till föreställningarna hemligt fram till releasen i mars.

Fram till dess har Du möjlighet att vara med och tävla om att bli den förste som avslöjar oss! Vinnaren utlovas ett fint pris! Idag har jag pratat med vår pr-chef Johan ”Kekke” Albihn som planerar releasen tillsammans med manusansvarige Felix Persson. Felix kunde tyvärr inte närvara idag på grund av ett svårt utbrott av födelsedag, som tur var på annan ort.

Anders: ”Hej Kekke! Vad handlar årets Lulespex om?”

Kekke: ”Som jag brukar säga; Månlandningen och högertrafikomläggningen… och resten får framtiden utvisa!”

Anders: ”Jaha, jag trodde vi skulle ha någon form av tävling som går ut på att gissa temat. Har du vunnit nu då?”

Kekke: ”Precis som i tävlingarna på baksidan av Cornflakes-paketen så kan de inblandade och andra insiders inte vara med och tävla, för att göra det lite roligare för alla andra. Gemene man kan dock hålla utkik på hemsidan och på facebook efter de ledtrådar som vi kommer släppa från och med nu och fram till releasen. Först att gissa rätt på årets tema vinner finfina priser!”

Anders: ”Och vart skickar man sina gissningar?”

Kekke: ”Till mig på tavling@lulespexet.se. Lägg inte upp någonting på facebook bara, det kan ju förstöra det roliga för alla andra…”

 

Kekke photo Kekke3_zpsf51d1663.jpg <– Lulespexets egen ”Kekke”

 

Tack för det Herr PR-chef! Då återstår det bara för mig att rekommendera er läsare att gå in och gilla Lulespexet på facebook. Där får ni automatiskt uppdateringar om nya ledtrådar. Det ligger även uppe ett event för releasen som kommer bli ett riktigt speciellt event i år, glöm inte att ”joina”!

Lulespexet på facebookhttps://www.facebook.com/Lulespexet

Release-eventet hittar ni här.

Lycka till med tävlingen!

 

 

 

Om någon undrar…

onsdag, februari 12th, 2014

…vad som hände med superhjälten Olav Tryggvason från 2002 års spex ”En vikingasaga” så har vi bildbevis på att han så sent som 2012 sjöng Abba tillsammans med Måns Zelmerlöw.

Arbetet inför premiären är igång…

söndag, februari 9th, 2014

… sedan några veckor tillbaka! Varje söndag är arbetssöndag för Lulespexet. Uppsättningens olika grupper jobbar med sina delar som kommer sättas ihop till en föreställning med premiär lördagen den 26:e april.

Jag heter Anders Ragnarsson och är direktör för årets uppsättning av Lulespexet. En fråga som ofta uppkommer inom och utom Lulespexet är ”Vad gör en direktör egentligen?”. Min föregångare försökte reda ut den frågan med en serie videobloggar och nu har jag tänkt föra den traditionen vidare i här på spexbloggen. Det kommer inte bli en videoblogg, men all typ av relevant media kommer brukas för att ge Er läsare en känsla av vad som är på G i spexet fram till premiären.

Det är nu den fjärde arbetssöndagen och temat för det 24:e Lulespexet är fortfarande superhemligt! Jag har idag besökt orkestern och pratat med kapellmästaren Marcus ”Mackan” Eitzenberger.  Efter att ha varit upptagen med att beskriva sin upplevelse av att bygga världens största glass har Mackan tid att svara på en fråga.

 

Direktör’n: ”Vad har ni för er i orkestern och hur går det?”

Kappel maestro: ”Vi har repat med ensemblen för första gången, det låter riktigt bra redan nu. Denna söndag blev slutet för kapitel 1 som jag kallar det i min planering. Det innebär att vi nu arrat, repat in och snyggt och felfritt framfört alla orginallåtarna i årets spex. Nu börjar arbetet med skådespelarnas egna omstarter. I väntan på arr på dessa ska vi börja sätta tänderna i årets ouvertyr som kommer bli riktigt maffig. I lediga stunder mellan arbetet har vi även under dagen byggt ihop och spelat årets första spikade mellanspellåt. Den är muterat bra.”

Så här såg det ut när några ur årets ensemble rockade loss med orkestern tidigare idag.

Foto: Tomas Johansson