Archive for januari 5th, 2015

Madde berättar allt!

måndag, januari 5th, 2015

Efter långa och svåra förhandlingar har Spexbloggen äntligen lyckats anordna en intervju med årets direktör, Madeleine ”Mad” ”Madde” ”ju fler smeknamn desto bättre” Hellberg. Vi går direkt till frågorna!

MahalMadde gjorde debut i Lulespexet i den legendariska Taj Mahal-ensemblen.

När jag var liten ville jag bli:
Säkert en utav de absolut vanligaste yrkesdrömmarna från tidig ålder; Veterinär. Djur är ju kul och söta!

Om jag vore en film skulle jag vara:
Oj jisses, bra fråga till en person som inte är en filmnörd, hehe. Ööööö hmm… jag gillar när det svänger, jag har gått igenom en del knasiga saker i livet, och jag är en brud med bra klös; så Aristocats kanske? Mjaaauuu! 😀

Första spexet jag såg var:
Bröderna Wright. Mitt starkaste minne från min första lulespexföreställning är när publiken börjar klappa omstart. Det kändes som ett brott, man avbröt ju skådespelarna! Ganska snabbt insåg jag att man ville att publiken skulle klappa omstart. WOW det var awesome! Publiken kunde vara med och påverka föreställningen! Där vill jag vara med, jag vill stå på scen, å de baskemejj! Jag ville vara med i Lulespexet!

Beskriv din värsta spexmardröm!
Som regissör drömde jag att alla skådespelarna blev jättesjuka och kunde inte spela föreställning. Detta medförde att jag skulle spela alla rollerna. GAAAHHH! Jag vaknade precis innan jag skulle säga den första repliken, och då insåg jag att jag inte hade några kläder på mig. Kan lova att jag blev grymt lättad när jag insåg att jag låg i min säng och inte stod på scen! Puuhh!

Hur borde egentligen spexet Taj Mahal ha slutat, enligt dig?
De borde bara varit Mumtaz som överlevt. Det var ju ändå hon som styrde från början och då kunde hon styrt riket utan några MELLANHÄNDER!

BeatlesThe Beatles: tydligen inget för spexdirektörer.

Förra årets spexdirektör tyckte *inte* det skulle vara en bra idé med en massa Beatleslåtar i spexet! Visst håller du med om att han hade fel?
Jag håller med förra årets direktör. Man vill ju ha bra beat i ett spex, och har man med massa låtar av det bandet så blir det troligtvis Beat-less, och det går icke för sig! Bring up the beat, ountz ountz!

Och slutligen, blir det ett spex i vår eller?
JAJJAMÄNSAN! Visst har ni hört att den 18 april är det premiär för det 25e Lulespexet genom tiderna?! Det får ni inte missa!
Ja just ja, pratade med manusansvarig igår och manusgruppen är snart klar med akt 1……