Ljud av hav?

Jag är så trött på ljud av hav!
Är det inte valsång, hypnos eller hoppande får så är det sabotage av noggrannt förberedda avslappningsövningar. Men jag ska börja från början…

Eftersom regissör Joel var på studiebesök på Norrbottensteatern och föreställningen Måsen (redan där sätter havet käppar i hjulet för rutinerna), så tog jag och Direktör Sandra Berg över dramaövningarna denna tisdag. Allting gick bra, det lektes lekar, svettades och flirtades på löpande band i nästan två timmar, och alla verkade nöjda med kvällen och våra insatser som lekledare.

Sen inträffade det som inte får hända, och ännu en generation spexare har för evigt tappat alla former av respekt för eder skribent. Jag inledde modigt den avslutande avslappningen med att försöka skänka inre frid åt alla deltagarna:

”Tänk er att ni är på en strand. Det är varmt och skönt och solen lyser. Ni hör vågorna rulla in mot stranden…”

Woooooooosh!

Ett ljud som av en smärre tsunami glider in genom fönstret och krossar den lilla koncentration som fanns i lokalen. Alla skrattar. Jag börjar om…

”Ok, vi går tillbaka till stranden. Det är varmt och skönt och ni hör vågorna sakta rulla in mot…”

Woooooooosh! Wooooshiwooooosh!

Vad i hel… Jag försöker igen…

”Ni är på en str…”

Wooooooooosh!

Jag ger upp. Vi går vidare till en annan övning. Ljudet kom aldrig tillbaka. Ingen vet vad det var. Men om någon nämner ljud av hav igen så kommer jag låta personen drabbas av en smärre blykollission med hjälp av en überkanon, så det så!
Till havs!

…rackarns…

One Response to “Ljud av hav?”

  1. Valle skriver:

    Haha 🙂 det är underbart med referenshumor…