Svininfluensan

Om du upplever feber, snuva, hosta, och har ont i halsen, huvudet och kroppen kan det vara ett tecken på att du drabbats av influensa A(H1N1), även kallad svininfluensan. Information om influensan finns på krisinformation.se.

Men det finns även ett antal mutationer av influensan, som är viktiga att känna till:

 • Du är deprimerad, och det känns som om din omgivning inte är värd dig och allt bra du bidrar med: du lider förmodligen av Pärlor för svin-influensan.
 • Du drabbas av en oemotståndlig drift att fylla lägenheten med stålull, eftersom ”man kan aldrig veta vad som behöver rengöras”: du har antagligen drabbats av Svinto-influensan.
 • Du känner ett trängande behov att dansa gammeldans i tvåtakt med någon trevlig person: du har, mest troligt, råkat ut för Polkagris-influensan.

5 Responses to “Svininfluensan”

 1. Richard skriver:

  hahahahaha. Bra Tomas!

 2. Gammalt och bittert kadaver skriver:

  So true so true, Svininfluensan har verkligen blivit en ”ropa efter vargen hysteri”. När den väl kommer ordentligt kommer folk inte tro på att den verkligen kommer.

 3. Bo Engwall skriver:

  Jag är lite allvarligare. Massvaccineringsstrategin är av allt att döma inte optimal för folkhälsan. Jag har per e-post kommunicerat med olika ansvariga för massvaccinering mot svininfluensan på främst SMI och Socialstyrelsen och inte fått se något argument som talar mot Ann-Cathrin Engwall :s resonemang och slutsatser. Jag tror dock några har börjat inse och tänka om. Min enkla modell för några olika vaccinationsatrategiers effekt på flockimmuniteten inför en potentiell andra våg med ett förändrat farligare influensavirus finns på

  http://hem.passagen.se/fingerpr/loparn/Analyser/story/index.html

  Modellen bygger på Ann-Cathrin Engwalls vetenskapligt grundade resonemang som nu i mer detaljerad form finns med som ett appendix. Modellen emotsägs inte av smittskyddsläkaren Staffan Sylvans uttalande i UNT 9 sept.

  ”På lång sikt är naturligt förvärvad immunitet efter genomgången influensa det bästa skyddet. Ett skydd som bör kompletteras hos riskpatienter med vaccination mot de varianter av influensa som hela tiden dyker upp.”

  Tvärtom, men modellen och Staffan Sylvans uttalande går inte ihop med Socialstyrelsens och Smittskyddsinstitutets strategi om massvaccinering av alla.

  En ny blogg om detta finns på Netdoktor

  http://www.netdoktor.se/?_PageId=115761&Tab=Blogs#Blog%5B115768%5D

 4. Robert skriver:

  Eh… ok… Så jag antar mao att Spexbloggen hittas i blogg-sökmotorer då?

 5. […] vanligaste sökordet. Och tja, inlägget inkluderade ju faktiskt en länk till […]