Bunkern is burning by Texeps

Många har undrat varför Spexbloggen inte skrivit något om Texeps premiärspelning. Betyder tystnaden att spelningen inte blev någon succé? Självklart inte! Anledningen till förseningen är helt enkelt att spexbloggens utsända reporter behövt samla sig för att kunna få ner sina tankar i något så när begriplig form. Här kommer äntligen berättelsen om söndagen den 6 december…

TexepsTexeps

För att inte totalt chocka publiken inledde Texeps spelningen utan gitarrist, och när även Sweet Sweeper Delux äntrade scenen (som för övrigt var för liten för såna här rockdemoner) började många skägg att brinna. Notorious Li ägde scenen, och påminde föredömligt ofta publiken om att det var just Texeps som stod på scenen och inga andra.

TexepsNotorious Li

Lokalen vibrerade i sina grundvalar av groovet från Sonic Bassbox, och bakom resten av bandet satsade Chachatcha på att slå sönder de delar av trumsetet som inte redan var sönderslagna. Sibirian Ice Drill, som skulle kunna ge självaste Jon Lord en lektion i hur man får en Hammond att glöda, bjöd publiken på killer pose efter killer pose. När man minst anade det svepte Sweet Sweeper in ett solo som tog publiken till Nirvana.

TexepsSweet Sweeper Delux, Sonic Bass Box, Siberian Ice Drill, Chachatcha

För att publiken inte skulle självantända tvingades Texeps ta en paus när drygt halva låtlistan var genomspelad, och vid det laget kan jag lova att det rök ur öronen på undertecknad. Mingel följde där det bjöds på ”Trocadero”, om ni förstår vad jag menar. Men inget kan stoppa ett band med flow, och snart var de fem uppe på scenen igen and ready to rock.

TexepsTexeps

Efter Texeps sista låtar bjussade de publiken på två kicking extranummer samt Notorious världsberömda stoltrick, och publiken var i fullkomlig extas! Det är ingen överdrift att säga att det gick hett till i Bunkern den kvällen, och alla brann verkligen av inlevelse. Texeps har talangen och attityden, forsätter de bara att vandra åt samma håll kan de snart jämföra sig med andra odödliga artister som Jimi Hendrix, John Lennon, och Elvis Presley. Frågan alla ställer sig efteråt är ”när är nästa spelning?” Ingen vet säkert, men jag hoppas innerligt att att det inte dröjer allt för länge.

Text: Spexbloggen
Bild: Rickard Sundström

Comments are closed.