Texeps hemliga trummisplaner avslöjade

Fansen är mycket intresserade av nyheter om sina favoriter Texeps just nu, något som vi märker utav alla de mejl som väller in till redaktionen för närvarande, och Spexbloggen gör vad den kan för att stilla det ständiga behovet av uppdateringar kring bandets framtid. Många har undrat över vad Sonic Bassbox egentligen menade när han sa att bandet hade hittat en ersättare till Chachatcha, och vi tog nyligen upp den frågan med honom.

Vad menade du egentligen när du sa att bandet hade hittat en ersättare till Chachatcha?

-Vi hade länge haft ögon och öron öppna för olika alternativ. Några kandidater var bättre och andra var sämre. Till slut föll vi för en Ferguson TEA 20 av 1947 års modell.

Eh… en traktor?

-Ja, precis. Den visade sig efter flertalet tester vara otroligt taktfast, dessutom kunde jag som basist lätt justera hastigheten med en specialbyggd takt-pedal kopplad till gasreglaget på traktorn. Jag har alltid velat kunna bestämma hur fort vi ska spela. Chachatcha räknade alltid in endera för snabbt eller så för långsamt för mitt tycke och smak.

Men allt var inte guld och gröna skogar med TEA 20, uppger Sonic Bassbox.

-En liten baksida med den nye trummisen var att han har ställde krav på att bandet skulle byta replokal från de varma katakomberna under F-huset på LTU till en oisolerad lada utanför stan. Övriga bandmedlemmars instrument är lite känsliga för de extrema temperaturer som råder ute under vinterhalvåret, det är lätt att de tappar stämningen och så. Vi fick därför hyra in de byggfläktar som Robert Wells använder för att hålla sin stråksektion varm under de svenska sommarturnéerna. Ett annat problem var att bensin inte direkt är gratis, om man säger så.

Var alltså rekryteringen av TEA 20 en stor flopp?

-Jag säger inte att den här rekryteringen var ett misslyckande, vi har lärt oss enormt mycket, men vi har också insett att rent ekonomiskt och arbetsmiljömässigt kan det vara en idé att prioritera trummisar som inte drivs av en fyrcylindrig motor. Dessutom finns det fördelar med att slippa repa med tumhandskar på händerna.

Chachatcha har inte gått att nå för en kommentar på dessa nya avslöjanden.

Comments are closed.