Snapsakademins jubileumskonsert

Det var en förväntansfull publik som sökt sig till manskörens Snapsakademins jubileumskonsert. Kören firade femton år med sång och snaps samt typ femton år med Mats Folke. Kören äntrade tillslut scenen till publikens jubel och till tonerna av den nästan onödigt pampiga Rövarsången hemtad ur Ronja. Därefter avverkades sånger och trudelutter i rasande takt till publikens nästan barnsliga förtjusning. När halva första halvan av konserten gått tog den karismatiske konferenciern Joakim Holm upp lulespexfavoriten Nubbejoik som i folkmun också kallas ”Brandbil, Brandbil!” Jublet hade förstås ingen gräns. Nu hade grabbarna satt ribban!  Därefter följde smashhit efter smashhit. Snapsakademins egen prinsessa och tillika dirigent Elisabeth Rünell såg till att skapa en mäktig dynamik som bara kan åstadkommas med ett gäng potentiella fotbollshuliganer.

Snapsakademin

Det stora crescendot kom i extranumret Sveriges Flagga. Grabbarna fick till ett sånt tryck att det inte långt ifrån att några av kören mer tilltagna skägg fattade eld, trots att det pyrotekniska bombardemanget för tillfället var avtänt. Efter konserten visade grabbarna att dom inte bara är fantastiska sångare utan också ett gäng finfina killar, när de tog sig tid att prata med fansen och skriva autografer. Sammanfattningsvis, fick publiken uppleva en fantastisk afton i den mer finstämda musikens tecken.

Kvällens höjdpunkter:

-Gammelsnapsarna
-Pyrot goes insane
-Alla Brittor, eller heter det Britter?
-Sluttonen på Somebody to love, magiskt

Text: Spexbloggen
Bild: Spexbloggen

2 Responses to “Snapsakademins jubileumskonsert”

  1. Mats skriver:

    Jag vill poängtera att jag blott var med under 8,5 år. Inte 15 som det nämns i artikeln.

  2. Valle skriver:

    Tack för poängteringen Mats men jag vill fortfarande hävda att 8,5 år är typ 15 år.