Hur svårt ska det va!?

En mycket ofta använd fras, nästan lika frasig som mormors våfflor, främst använd av årets kära manusfhürer.

När man inte har den blekaste aning om vad man ska göra eller, för den delen, hur man ska göra det, så passar den frasen utmärkt in i sammanhanget för att bibehålla sin trovärdighet och pondus. Så säg inte nej, säg -hur svårt ska det va!?

Faktum är att jag har själv levt efter principen så länge jag minns. Redan som liten försökte jag övertala folk om att jag skulle bli fotbollsproffs. Antingen i Brasiliens landslag eller i Maglasäte (div 7, södra skåne), men absolut inte i Sveriges landslag för de var ändå inte så bra. Nu kom jag visserligen inte längre än till B-laget och fick betala för att spela i maglasäte, men det är mest för att jag valde nya vägar och flyttade ifrån Höör, jag hann aldrig jobba mig upp hela vägen.

Jag flyttade till usa ett år och började sedan plugga här uppe i Luleå. Började genast engagera mig, ville testa på allting jag inte testat på tidigare. Typ sjunga i en kör, fast sjunga hade jag redan gjort en gång i lågstadiet, jag fick en vers solo i kyrkan på avslutningen i ettan. Alla fåglar kommit re’n, stod jag och sjöng på, undra varför jag kommer ihåg det!? Det måste ha varit en underbar dag. Jag tror säkert att jag tänkte på mormors frasiga våfflor den dagen.

Nåväl, mycket engagemang och sista året på studierna fick jag möjligheten att skriva manus till agustus 2010, vilken grej!

Men! Det finns alltid ett men! (eller flera)

Även om frasen kan verka lösningen till allt jobbigt och nästan magiskt användbar, så bör man respektera dess kraftfulla innebörd. En retorisk fråga till sig själv med mening att alla andra ska höra när man säger den. Det är i grunden helt lysande, oslagbart och framför allt fungerande. Men den kan inte allt, den har inga lokomotiv eller atlantångare och den löser inte världens alla problem. Den har alltså gränser, tyvär.

Så idag lever jag inte bara efter frasens andemening utan även för att testa dess gränser. För var går gränserna egentligen? Och går de inte i så fall att tänja på? För hur svårt ska Det va?

Comments are closed.