A blast from the past

Efter ett tips på Facebook från en herr Sandberg upptäckte jag att gamla versioner av Lulespexets hemsida finns bevarade på internet – ända tillbaka till 1998! Jag hade ingen aning om att internet ens var påhittat redan då.

Stenverktyg.Stenverktyg av den här typen tros ha använts kring år 1998.

Men hursomhelst, om man väl tittar på den sparade sidan kan man hitta mycket intressant. En hel del känns igen, till exempel är beskrivningen av vad ett synops är i stort sett ordagrant bevarad i 2010 års programblad. Typ, varför ändra ett vinnande koncept? Jyckelverksamheten lever också fortfarande kvar, men Spexkören har däremot försvunnit i historiens dunkel. Enligt Niklas Sonestedts arbete ”Luleå studentspexförenings historia 1991-2002” bildades kören 1994 med syfte att vara en blandkör som sjöng studentikosa sånger, för att sedan upplösas någon gång mellan 1998 och 2001.

Mer arkeologiskt arbete från spexbloggens sida utlovas. Det här är bara toppen på ett isberg.

Comments are closed.