Valles tekningsskola

Det är hockeyVM i dagarna, och då kan det vara bra att veta hur man ritar en ”Valle Viking”, det enda som behövs för övningen är ett stycke papper (i mitt fall baksidan på mitt försäkringsbrev) samt en bollspetspenna.

Nu börja vi

1. Börja med hornen, det är de mest centrala på en viking och det som skiljer vikingen från en vanlig rövare.

Horn

2. När hornen är klar är det dags att binda ihop dem samman med hjälmen. Hjälmen kan antingen vara rund eller spetsig, huvudsaken att den ryms mellan hornen. Jag väljer en spetsig med ränder till min viking.

Hjälm

3. Nu har det blivit dags att rita ansiktskonturerna. Det gör man enklast genom att sätta fart på pennan och styra efter bästa förmåga. Viktigt att beakta är både öronen och dubbelhakan. Det här steget kan kräva lite träning innan man får in rätta snitsen.

Kontur

4. Nu är vikingen redo att bestyckas med gluttisar, nos och trut. Jag ger min viking stora gluttisar så att den ska se bra ut. Truten lägger jag aningen på snedden för den där eftersträvansvärda finurligheten. Nosen gör många fel på, en viking har ju ofta boxats en hel del och då är det viktigt att nosen ser tillplattad ut.

Resten typ

Nu är vikingen klar. Om man vill kan man styla upp den med hjälmknopp, örontrumpeter eller kanske ett blåöga, men det är överkurs och absolut inget nödvändigt. Lycka till med din Valle Viking.

Valle Viking

One Response to “Valles tekningsskola”

  1. Robert skriver:

    Jag måste be att få protestera å det kraftfullaste mot inlägget ovan. En viking utan skägg!!!??? Det kan va ansat, trimmat och vildvuxet skääääägg! Men har du inget skägg är det stopp och belägg!