Är du skåning får du 20kr tillbaka…

3 saker, det är alltid 3 saker, gjorde att denna händelse ägde rum.

 1. Ida ville ha pizza
 2. Jag ville testa något nytt
 3. Den nylagade bilen(dock inte nya, för den är från 74) måste testköras så den klarar hemresan till Skåne om ett par veckor.

Vi bestämde oss för att köra ut till Rutvik, jag visste att de hade en pizzeria där ute eftersom jag hälsade på en schysst gammal GB gubbe, mitt i natten, utanför denna pizzeria för 4 år sedan. Det är också en spännande historia men den får ni höra en annan gång.

Vi står och funderar ett bra tag, det finns många goda pizzor på menyn. Efter en stund står det mellan Romeo (med fläskfilé på) och Julia (med oxfilé på), båda med bearnaisesås. Det är ett otroligt tufft beslut och just i tillfället när jag hade bestämt mig för att blunda, välja och säga något rakt ut för att se vad det var jag sa, så såg jag den. Det var som om en blommande näckros spelades i hög hastighet  framför ögonen på mig, det var underbart, vackert, legendary!

Det var black and white, med både fläskfilé och oxfile, men inte nog med det! Den hade även Bacon! Hoppas ni läsare förstår min uppenbarelse och att valet nu var självklart. Våra pizzor med ganska mycket pålägg/fyllning kostade bara 70kr var så vi tyckte det var helt okej att betala en 10a var för en läsk.

Min pizza var en ”amerikansk pizza” på 9” och skulle därför ha lite tjockare botten medans Ida tog en helt vanlig Julia. Själv tycker jag dock att min amerikanska pizza hade en botten som är relativt normal bland svenska pizzor, i sverige, medans Idas pizza hade en botten som bara var ännu tunnare.

När jag tryckt i mig strax över hälften av min och Ida strax under hälften av sin pizza stannar det upp, vi orkar inte mer och med så mycket mat kvar bara måste man fråga efter en ta-med-hem-kartong. Det är då det händer! Jag tror bestämt att det har med R:et i kartong o göra, för när jag fått kartongen i handen så frågar hon i kassan om vi är studenter. Hon tyckte inte jag riktigt lät som här ifrån, varpå hon ber så hemskt mycket om förlåtelse samtidigt som hon plockar ut en 20a från kassan och ger tillbaka till oss. Hon ber om ursäkt ett par gånger till och berättar även att kaffe o kaka ingår. Å herregud säger jag bara, allt det här bara för att man frågar efter en doggy-bag, ibland är livet underbart!

Därför, kära vänner, vill jag varmt rekommendera Pizzeria Rutvik i Rutvik. Och så länge ni inte är skåningar, glöm inte nämna att ni är studenter 😉

3 Responses to “Är du skåning får du 20kr tillbaka…”

 1. Kristian skriver:

  Jag är på väg dit just nu!

 2. Dan skriver:

  Carlsson, har du testat:

  Restaurang Carlsson
  Laxgatan 19
  97437 Luleå

  ??

 3. Carlsson skriver:

  Visst var det bra, Kristian!?

  Hehe, jepp den har jag testat, men jag tycker inte den va så laxig som den låter. Det är lite synd, har man ett så fint namn ska man leva upp till det också. Visst, det var gott, men inte sådär som jag hade förväntat mig