Best. Toastning. Ever.

Vi har tidigare korat ”best.gyckel.ever.” Nu har det blivit dags för att kora ”best.toastning.ever.”

Månaden var september 2005, platsen gamla kårhuset, och tillställningen var den allra sista välkomstmiddagen. Deltagarna på middagen var ett tvärsnitt ur Luleå Studentkårs nollor samt diverse hangarounds som phösare, överphösare och generaler.

Givakt

När det festsugna kom in i lokalen möttes de av en frackkille i givakt på scenen, inte en rörelse. Efter cirka 5 minuter kom en annan frackkille och avlöste den första. Detta förfarande påggick ett tag tills de istället för att avlösa varandra ställde sig jämte. Tillslut hade alla fem frackklädda toastar intagit scenen och festen kunde börja.

Step

Och som grabbarna satte igång. Som sig bör presenterade de varmrätten varpå Peter svepte minst tre fulla glas vin bara för att försäkra publiken om att det var prima vara. Därefter följde gyckel på gyckel, och det var inte middagsgästerna som gycklade utan toastarna. Till exempel bjöds publiken på ett steppnummer som skulle göra självaste Michael Flatley avundsjukt, efter det så breakdansade Erik till de andra grabbarnas beatboxande.

Breakdance

Magiskt i det här sammanhanget är nästan för blygsamma ordalag. Att denna fantastiska toastning sedan totalt överskuggade undertecknads gyckel ”Leifur Leif” kan nog undertecknad leva med, för riktiga halleluja moments är man inte direkt bortskämd med.

Text och bild: Valle

3 Responses to “Best. Toastning. Ever.”

  1. Tomas skriver:

    Jag vill veta mer om Leifur Leif!

  2. Mats skriver:

    Det kan vara så att jag lånade ut en frack till detta evenemang… Men det kan också ha varit ett annat år.

  3. Valle skriver:

    I såna fall måste jag tacka dig, toastningen hade sannolikt blivit 20% sämre med endast fyra frackar. Men förmodligen hade den ändå varit best toastning ever.