Rim vi minns, del 4

Vi på Spexbloggen har fått ta emot många önskemål angående vår artikelserie ”Rim vi minns” men vi valde att inte lyssna på dem, tvärtom publicerar vi ett avsnitt till. Denna gång handlar det om en konfrontation mellan Calamity Jane och Annie Oakley i 2006 års bästa Lulespex – Buffalo Bill!

Ett laddat möte.Scenen repeteras under regissörernas uppsikt.

Calamity:
Ser jag fel eller är det den nya Colten du fått tag på?

Annie:
Jo, jag har en kontakt i Memphis som gav mig ett bra pris.
Hon fick till och med tag på en stålblå…

Calamity:
Åh, en stålblå! Jag valde mellan den och en cerise…

Annie:
Ja, den cerisa är så söt, men den går inte med mitt hår…

Calamity:
Förresten, har du sett det nya hölstret med resår?

Annie:
Oh, tänk vad praktiskt.

Calamity:
Jaa, faktiskt.

Visst, kanske lite väl flitigt användande av ”…” för att avsluta repliker, men vad gör väl det när manusgruppen rimmar på cerise (det görs det inte i varje spex!) och dessutom avslutar scenen med det som kom att bli Lulespexets kanske mest citerade repliker genom tiderna!

Håll utkik efter del 5 i serien, vilken månad som helst!

2 Responses to “Rim vi minns, del 4”

  1. Iron Rods skriver:

    vad praktiskt – ja faktiskt-rimmet är helt fantastiskt! en given vinnare för priset ”Mest citerade replik ur ett Lulespex”! Och ett stort GRATTIS till Sandra och Daisy som fick äran att leverera denna klassiker!

  2. Sandra skriver:

    Åhå! jag älskade den repliken 🙂
    En gång råkade Daisy säga ”Jaa, faktiskt!” först, hehe, men det funkade det med!