Inte längre student, eller?

Jag är ju klar med studierna, söker jobb och har fått en praktiktjänst i lund, tillräckligt nära hemma-hemma för att bo och äta där. Men mitt nya liv är rätt likt studielivet när man tänker efter, en lite annan StiL på det bara.

Ursäkterna för att inte träna är lika många, bara annorlunda formulerade. Jag har fortfarande möten, där folk lyssnar så snällt på mig när jag säger något, ler och nickar, utan att bry sig, precis som förr.

Ibland går jag på anställningsintervju typ som när jag sökt till olika föreningar, där det gäller att berätta varför man skulle passa så bra för tjänsten. Så det är också likadant som förr, jag får fortfarande det jag söker, så länge det inte ger mig några pengar.

Man intar olika roller och personligheter beroende på vad man söker. Ibland är jag cad-människa och, såklart, bäst på det, och ibland utvecklingsingenjör. Så har jag sökt till trainee också, då blir det ett helt annat STUK och jag är inte alls särskilt duktig på cad längre, utan mer en ledarmänniska som kan lite om allt. Typ som när man är i en grupp i plugget. finns det någon man egentligen inte vill göra och inte Måste, så ”är man inte så bra på det”.

Och här hemma, här får jag maten betald, inhandlad och färdig på bordet när jag kommer hem efter en ”tung” dag på jobbet. Eller vänta, det var ju inte alls likt som förr…

Jaja, kaffe-konsumtionen är densamma, fika-frekvensen bestående och dra-torra-skämt-venen pumpar fortfarande lika mkt blod (och jag förstår fortfarande inte varför ingen skrattar?).

Ibland måste man även spexa, och på jobbet kan jag flexa? Men jag brukar börja halv 8, så jag hinner besöka min syster Lotta. Men bara när det behövs barnpassning och så, annars åker jag hem till höör som du nog kan förstå.

Nä, nu är klockan tjugotvå-tjugotvå, det är dags att sova så man orkar upp imorron å’

gonatt bloggen

Tags:

One Response to “Inte längre student, eller?”

  1. Valle skriver:

    Då var typ fyra Spexbloggare ute i produktion och berikar världen utanför universitetets färggranna plåtfasader med ordvitsar rim och roligt, urkul att det blir folk även av vår sort.