3 dec – Topp 5 julfilmer

Idag är det dags för en på alla sätt objektiv lista över de fem bästa ”traditionella” julfilmerna.

5. Love Actually

Love Actually

Varför göra en film som bara innehåller en eller ett par romantiska relationer när man kan klämma in typ fyrtiosju? Jag antar att det var ungefär så Richard Curtis tänkte när han gjorde den här filmen. Och tack vare bland annat Bill Nighys väldigt slitne rockare tar sig filmen in på vår lista. Däremot kan jag tycka att det är mer creepy än romantiskt att stalka sin bäste väns nyblivna fru…

4. Mupparnas julsaga

Mupparna

Därför att mupparna alltid är mupparna. Fler frågor?

3. The nightmare before christmas

Nightmare

Därför att This is Halloween! This is Halloween! HALLOWEEN! HALLOWEEN!

2. Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Karl-Bertil

Visserligen är den här filmen bara 23 minuter, men det visar bara att en film inte måste vara lång för att vara bra. (Kanske något för Peter ”TRE Hobbit-filmer?!” Jackson att tänka på.) Tage Danielsson var ett geni, och historien är fortfarande så fängslande att man inte bryr sig om att fundera över vilket år sagan egentligen utspelas. (Gengasbilar och TV-apparater?)

1. Livet är underbart

Livet är underbart

Ja, det här är en VÄLDIGT sentimental film. Men för sentimentala personer som mig kan det inte bli mycket bättre. Och scenen mot slutet där på bron… alltså… nej, nu tar jag en paus, jag fick något i ögat.

Comments are closed.