4 dec – Top 10 Alternativa Julfilmer

Som ett svar på gårdagens lista över de bästa julfilmerna så har vi idag tagit fram en lista på de tio bästa alternativa julfilmerna, alltså filmer som var tänkta att handla mer om julen än vad slutresultatet visar.

10. V for Vendetta
Känslan när någon har snott den sista trillingnnöten!

9. Planet of the Apes
Ganska uppenbar tolkning för alla som har försökt köpa sina julklappar den 23 december. ”Take your stinking paws off my bakmaskin, you damn dirty ape!”

8. Das Boot
En felstavning hos internationaliseringsavdelningen tog den här filmen långt ifrån sitt ursprungliga tema; The Boot, en spinoff på den klassiska julstrumpans historia.

7. The Day the Earth Stood Still
Självklar för alla som har försökt vara produktiva efter ett julbord…

6. Alien
En gång om året släpps renarna ut på grönbete…

5. Die Hard
Filmen utspelar sig i juletid, och var tänkt att kretsa runt en missnöjd Tomtefar som tar ut aggressionerna på firmafesten. Manus fick dock skrivas om i sista minuten på grund av Alan Rickmans klena skäggväxt.

4. Deer Hunter
Var tänkt att handla om Rudolf som ger tillbaka till jägarna som sköt hans mor och far, men någon av manusförfattarna missförstod titeln och felet upptäcktes inte förrän i post-production.

3. Gladiator
Originalmanus handlade om processen för att utse årets Nisse, men sen åkte producenten på semester till Rom och kom tillbaka en förändrad man.

2. The Sixth Sense
För visst går texten “He sees you when you’re sleeping, he sees you when you’re dead”?

1. Singing in the Rain
Postapokalyptisk tolkning av traditionen att gå runt i grannskapet och sjunga julsånger.

Hoppas att detta gav er lite mer variation i julfilmstittandet. Imorgon tar vi en titt på Årets Julklapp!

Comments are closed.