5 dec – Årets julklapp

Varje jul blir vi tillsagda vad som är ”årets julklapp”, en tradition som började redan 1988 när bakmaskinen (minns ni den?) lyftes fram. I år hävdar Handelns utredningsinstitut att det är aktivitetsarmbandet som gäller, men vi på Spexbloggen känner minsann av trenderna bättre än så. Här är våra tre hetaste kandidater till årets julklapp:

Bakmaskin – för hipsters!

Love Actually

En bakmaskin som, till skillnad från tidigare versioner, kan baka surdegsbröd! Den här produkten ger dig massor med tid över till att ansa skägget eller shoppa efter rutiga skjortor eller vad ni hipsters egentligen gör om dagarna.

Tjock-TV

Tjock-TV

2004 var en platt-TV årets julklapp. I år kom Samsung med en konkav skärm för att… tja… en enda person ska kunna se bra om hen sitter på exakt rätt ställe? Självklart är det mycket bättre att återlansera den konvexa skärmen, där alla har chans att se något i stort sett oberoende av vart de sitter. (Nej, fjärrkontroll ingår inte.)

Råsaftcentrifugen 2.0

CERN

En vidareutveckling av förra årets julklapp. Till skillnad från den traditionella centrifugen är den här stationär och finns i endast ett exemplar, strax utanför Geneve. Det är nämligen Europeiska organisationen för kärnforskning, CERN, som börjat hyra ut sin partikelaccelerator till privata syften. ”Det spelar ingen roll vad du kommer med, vi ska nog se till att centrifugera det på sett sätt du inte kan föreställa dig” enligt ett officiellt uttalande från organisationen. Risken för att ofrivilligt skapa ett svart hål som sväljer jorden uppges vara ”ganska liten”.

Comments are closed.