13 dec – Pimp my Luciatåg

Så här på senare år har debatterna gått varma angående de karaktärer som figurerar i Luciatåget.
Vilka karaktärer får vara med?
Vem får vara vad?

Vi på Spexbloggen röstar för att alla ska få vara som de vill, och vill därför även slå ett slag för några icke-traditionella karaktärer som vi tycker har fått alldeles för lite plats i Luciatågen genom åren:

Brandmannen
Det är trots allt en massa ljus och andra pyrotekniska effekter i denna folkkära produktion, så att ett propert brandförsvar inte får en ledande roll är lite av ett mysterium för oss.

Åsnan och Kamelen
Vi har alla hört berättelsen om hur Jesus föddes i ett stall osv, och då rätt ska vara rätt så borde lokalens bofasta få någon form av royalties för detta. Då vi inte kan klura ut vad varken åsnan eller kamelen skulle göra med ett stadigt arvode så kan vi tänka oss att några minuter i rampljuset skulle vara ett alternativ.

Rudolf med Röda MulenSången som berättar om Rudolfs smärtsamma uppväxt och tid som rödnosigt mobb-offer är välkänd, och vad skulle ge honom en bättre chans till upprättelse än chansen att få sjunga lead?

Svenske Kocken
Vi säger bara ”Vår julskinka har rymt – Muppet Version”!

Astronomen
Julen är full av stjärnor, både fallande, tindrande, gnistrande och glimmande, och en astronom skulle skänka julfirandet en mer vetenskaplig grund att stå på. Det kan bli problem med att släpa runt på teleskopet bara…

Arne Weise
Lite av ett julhelgon, i alla fall i våra ålderstigna ögon, och i stort sett synonym med julfirandet. Att denna ljuständandets gigant inte hyllas mer är för oss ett komplett mysterium.

Comments are closed.