19 dec – Lösning till Julmelodikrysset

Konstigt nog lyckades ingen skicka in rätt lösning på söndagens Julmelodikryss?! Nåja, här kommer facit.

Melodikrysset

Lodrätt:
1. Ett yrke. Ledtråd. ”En sockerbagare här bor i staden” är en klassisk julsång. En klassisk julfilm är ”Jingle all the way” med Arnold Schwarzenegger. Eftersom Arnold ibland kan vara lite svår att förstå är svaret såklart tolk.
Vågrätt:
1. Ett av kroppens organ. Ledtråd. ”Last christmas” handlar om en kille som mist sin tjej. Rent socialt sett är han långt ifrån rik, snarare rejält fattig. Eller ”fett arm”, om man så vill. Organet vi söker är alltså tjocktarm.
2. Ett djur. Ledtråd. Rudolf med röda mulen… har ni funderat på varför han har just en röd mule? Antagligen är det för att han står till vänster politiskt sett, och då är han garanterat fackansluten. Rudolf är med andra ord ett så kallat LO-djur.

Comments are closed.