23 dec – How to juldrink

När stressen riskerar att ta överhanden är det skönt att koppla av med en drink. Här kommer några av spexbloggens favoritrecept på goa juldrinkar.

DrinkJust den här drinken är alldeles för somrig för att passera som juldrink.

Christmas Cosmopolitan

4 cl Citronvodka
2 cl Cointreau
4 cl Tranbärsjuice
1 tsk kanel

Kanelen ger den rätta julkänslan åt den här klassiska drinken. Vill man lyxa till det kan man även slänga i lite saffran.

Klassisk glögg – alkoholfri version

0,75 l rött vin
2 st kanelstång/stänger
8 st kryddnejlika(or)
12 st kardemummakärnor
5 tsk strösocker
1,5 dl vodka
sötmandel
russin

Lägg några russin och skållade mandlar i muggar eller eldfasta glas och ställ åt sidan. Värm vinet och kryddorna försiktigt i en gryta, rör sockret tills det löst sig, tillsätt sedan vodkan.

Sjud tills glöggen nästan kokar. Plötsligt kommer du ihåg att du egentligen aldrig tyckt att det är särskilt gott med glögg. Häll bort den och njut av russinen och mandlarna istället.

Rom och Must

6 cl ljus rom
Rejält med julmust
En limeklyfta

Om Coca Cola försöker slå sig in på julmustens marknad kan väl julmusten göra motsvarande med Coca Cola? Smaken på den här drinken beskrivs bäst som ”intressant”.

Yes Daniels

1 diskho med vatten
några droppar diskmedel
ofantliga mängder disk

Avnjuts efter julmiddagen. För att njuta fullt ut av den här drinken behövs även en fjärde ingrediens – någon annan stackare som tar hand om disken medan du själv med en belåten suck sätter dig i soffan och knäpper upp en knapp i dina byxor.

Comments are closed.