Ultimate Deathmatch 2000 – Jesus vs jultomten

Vår julkalender har nu nått fram till sin slutstation. Det är dags att äntligen svara på den eviga frågan: vem vinner om Jesus ställs mot jultomten? Välkommen till Ultimate Deathmatch 2000!

GymFör att komma i form inför uppgörelsen tränar tomten mest basövningar på gymmet, medan Jesus har legat på höghöjdsläger.

Kategori: Mat
På julbordet finns det skinka, janssons, köttbullar, sill, prinskorv, och så vidare. Jesus däremot brukar bjuda på… fem bröd och två fiskar. Visserligen räcker de längre än vad man kunnat tro, men segern går ändå till jultomten.

Kategori: Ernst Kirchsteiger-faktor
Enligt Markusevangeliet var jesus en snickare. En riktig handyman, med andra ord. Jultomten låte däremot en armé av nissar göra grovjobbet. Klar seger till Jesus.

Kategori: Färdmedel
Jesus red omkring på en åsna, medan jultomten har ett gäng flygande renar som kan besöka världens alla barn på en enda kväll. Inget ont om åsnor, men jultomten vinner den här kategorin.

Kategori: Skägg
Båda männen har en imponerande skäggväxt, men segern går nog ändå till jultomtens vitfluffiga kinder. Tur att vi inte bedömer frisyren i övrigt, det finns en anledning till att han bär luva.

Kategori: ”Project Runway”-faktor
Det står mellan röd rock och höftskynke, och alla som har läst manuset till Lulespexet Karl XII vet att det är ett klädesplagg som ALLTID är inne. Poäng till Jesus.

Kategori: Följeslagare
Jultomten satsar på kvantitet med sina två miljoner nissar, men Jesus tar hem kampen här med sina få men kvalitativa apostlar. Undrar bara vart Judas tog vägen…

Kategori: Welcome to my crib!
Det här är en kategori gravt beroende av betraktarens preferenser; kallt eller varmt. I ena ringhörnan har vi ett pudersnöigt och vindpinat Nordpolen, i det andra Nasarets stekande ökenlandskap. Kombinerar vi det får vi ett slaskigt Göteborg, kanske att föredra.

Poängställning:
Jultomten  3
Jesus        3
Göteborg   1

 

Och med det tackar vi för oss… för den här gången. GOD JUL!

/Kekke och Tomas

Comments are closed.