Dikter

Vi på Spexbloggen blev nyligen uppmärksam på att vi klättrat till inte mindre än 3:e-platsen i kategorin dikter på bloggtoppen.se. Det tycker vi givetvis är toppen, om än något skrämmande.

För att fira detta, och försöka leva upp till vårat välförtjänta rykte, tänkte jag passa på att publicera en riktig gammal goding till dikt, diktad direkt och helt okonstlat ur ren smärta av den söta 1400-talspoetrisen Marie av Anjou.

Innan ni läser dikten kan ni med fördel komma i stämning med en enkel liten EMO-ritual. Pressa citron i ögonen, ta på er en ljusblå tvångströja och hoppa nästan utför ett stup, för nu passar det att bli avgrundsdjup.

Min ångest är en rostig plog

– av Marie

Min ångest är en rostig plog,
som genom vintern plöja.
Snyggare plog finner du nog,
som också snö kan röja.

När den ändå tar snö, kan den även ta mig,
ty jag känner sån otäck plåga.
När du inte är här så kvittar det dig,
om plogen släcker min falnande låga.

One Response to “Dikter”

  1. […] Maries dikt lät inte reaktionerna vänta på sig. Den världskände kardinalen James Eville kontaktade oss via […]