Skam eller inte skam, det är frågan!

Lulespexet har en gång i tiden innehållit både kondom-temaskämt och flämtande skådisar. För att undvika att dessa skämt ballar ur och gör det hela till en obehaglig buskis har Lulespexet idag bältet hårt knäppt i midjan. Ingenting därunder är välkommet. Detta resulterar i repliker som: ”Vilka vackra vader, jag tror jag får spader!” och ”Din panna är blek som ett stearinljus” Handpussar och slängkyssar utgör gränsen för snuskerier. Svordomar är också strängt förbjudet. Skam är varningsordet och en tydlig markering när någon kliver över gränsen, dvs. under bältet. Nu är frågan hur långt man ska dra detta. Gäller det bara på scenen? Gäller det scen och dramaövningar? Gäller det scen, dramaövning och sittningar? Gäller det scen, dramaövningar, sittningar och bankett? Är det skam att köra kommando på en spexbankett? Kilten inbjuder på sätt och vis till ökat luftflöde då traditionen i kiltkläderna är sådan, men hur ska vi ha det?…
Skam eller inte skam? – Det är frågan!

One Response to “Skam eller inte skam, det är frågan!”

  1. Valle skriver:

    Jag tycker skamgränsen går vid skam på tama lamm, eller kanske lite högre…