Best. Gyckel. Ever.

Månaden var maj 2002, platsen Örebro, och tillställningen var avslutningsmiddagen på Spex-sm. Alla de deltagande spexen gjorde under middagen ett gyckel var, och så gott som alla övriga spex valde att sjunga en egenskriven jättespexig text till någon befintlig låt. Lite roligt, visst, men ganske förutsägbart när det fjärde eller femte spexet i ordningen gick upp.

När det sedan var Lulespexets tur förvarnade jag mina bordsgrannar om att vi nog skulle ha ett lite annorlunda gyckel. Jag visste inte exakt vad det skulle innehålla, men jag visste att det var de mest utflippande gycklarna i Lulespexet, med Alexander i spetsen, som stod för planeringen.

Gycklet började med att Johannes rusade över scenen samtidigt som han vrålade GLORIA! GLORIA! Sedan satte han igång Gloria Gaynors version av I will survive, och Lulespexarna på scenen inledde någon slags improviserad dans. Det som gjorde dansen speciell var att varje person hade fäst ett mjölkpaket på en plaststav, och försökte dricka så mycket mjölk som möjligt under dansen. (Ja, de fick skura upp efteråt.)

Man kan känna igen Markus och Jaxell på bilden.

När musiken, dansen, och mjölken var slut nådde gycklet sin naturliga slutpunkt, och mina bordsgrannars hakor var alla i bordsnivå. De såg ut ungefär som ett gäng bortglömda urinvånare i Borneos regnskogar som för första gången sett ett jetplan. Senare på kvällen vann vi visst något slags pris för bästa spex, men det spelade mindre roll. Vi hade redan sagt allt som behövde sägas med vårt gyckel.

Text: Spexbloggen
Bild: Hittad på nätet för länge sen, minns tyvärr inte var.

3 Responses to “Best. Gyckel. Ever.”

  1. […] dåliga gyckel, roliga gyckel, rutiga gyckel, och luddiga gyckel. Men bäst av allt är ändå konstiga gyckel, och därför älskade jag när 2000 års pr-grupp kände sig manade att gå upp på scenen. Då […]

  2. Johdan skriver:

    Attans! Jag visste inte att det fanns bilder från tillfället. Det enda jag minns är att gitarr-Anders skedade ner ohyggliga mängder oboy i min mun. Jag hade choklad i öronen i två dagar efteråt.

  3. […] har tidigare korat ”best.gyckel.ever.” Nu har det blivit dags för att kora […]